Connect with us
woman-sunglasses

Mobile

MyFitnessPal slachtoffer van massale hacking

MyFitnessPal slachtoffer van massale hacking

Hackers baanden zich zonder toestemming toegang tot de gegevens van 150 miljoen accounts.

Het Amerikaanse bedrijf Under Armour heeft donderdag bekend gemaakt dat er gegevens gestolen werden die behoren tot 150 miljoen accounts van MyFitnessPal, een app die uw voedselinname traceert. Onder andere werden de gebruikersnamen, e-mailadressen en wachtwoorden bemachtigd. De bankgegevens van de gebruikers zijn ogenschijnlijk bewaard gebleven van deze veiligheidslek.

Deze gratis calorieënteller is een van de best beoordeelde apps bij Apple en Android. De dienst is populair bij vele sportievelingen en mensen die hun voedingsgewoonten willen verbeteren. De gegevensdiefstal deed zich einde februari voor, maar werd pas op 25 maart ontdekt.

Het bedrijf heeft meteen gereageerd op de ontdekking van deze hacking. De betrokken gebruikers werden verwittigd via aan melding in de app en per e-mail. Under Armour heeft hen aangespoord om hun wachtwoord te veranderen. Dit zou men eigenlijk niet alleen bij  de app, maar ook bij  alle andere online accounts, vermits sommige internauten systematisch dezelfde identificatiegegevens en wachtwoorden gebruiken om in te loggen.

Toch zal het tijdspanne tot de reactie van het bedrijf als te lang bestempeld worden, wanneer de Europese wetgeving op de databescherming (GDPR of AVG) op 25 mei in voege treedt. De tekst verplicht namelijk dat elk gegevenslek binnen de 72 uur gesignaleerd moet worden.

Click to comment
Beelance Forum Digital Summer School

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top