Connect with us
woman-sunglasses

Market news

Spotify zet verder in op video advertising

Spotify zet verder in op video advertising

Spotify breidt zijn advertentie aanbod uit met nieuw video formaat :
 Mobile Video TakeOver

Dit nieuwe formaat is een extentie naar mobiel van het reeds bestaande Video TakeOver formaat op desktop.  Zo kan je voortaan net zoals bij Audio een Video (TakeOver) Everywhere pakket aankopen.  Hierbij wordt je video advertentie heel prominent bij actieve gebruikers getoond zowel op desktop als in de mobile applicatie.  Video advertenties worden enkel getoond als de surfer actief Spotify gebruikt.  Op mobiel kan je kiezen voor het verticaal video formaat waardoor je video echt letterlijk het volledige scherm vult.

Door desktop en mobiel te combineren bereik je je doelgroep op verschillende momenten tijdens de dag (mobiel vooral sterk in de ochtend en voormiddag, desktop vanaf de middag).  Het specifieke mobiele formaat Sponsored Session blijft bestaan (na het uitkijken van de video spot kan de bezoeker 30 minuten ononderbroken muziek luisteren).

De Spotify applicatie, zorgt voor een ‘brand safe’ omgeving voor adverteerders waarbij de spots afgespeeld worden in een 100% professionele en legale context met beperkte advertentie clutter (slechts 1 video spot per break).  De spots zijn altijd in beeld. Je moet dus niet scrollen om de advertentie te kunnen zien.

Spotify zet sterk in op de kwaliteit van advertenties en in samenwerking met MOAT kunnen ze uitstekende viewability cijfers voorleggen : 97% op desktop en 79% op mobiel.  Maar Spotify gaat verder door te rapporteren op menselijke trafiek van spots die effectief bekeken/beluisterd werden tot het einde van de spot (Human & AVOC).  De viewability resultaten zijn in dat geval een pak hoger dan de MOAT benchmark.

Click to comment
Digital Summer School

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top