Connect with us
woman-sunglasses

International

Brussel stelt een onderzoek in naar het bod van Apple op Shazam

Brussel stelt een onderzoek in naar het bod van Apple op Shazam

De Europese Commissie heeft een diepgaand onderzoek ingesteld naar het bod dat Apple uitgebracht heeft op Shazam, de Bitse app voor muziekherkenning op mobiele toestellen. Zij vreest namelijk dat de iPhone-bouwer  door deze operatie wel eens de klanten van zijn concurrenten zou kunnen afsnoepen.

Apple had in december de overname bevestigd van Shazam Entertainment, een operatie waarmee het Spotify, marktleider in de sector, beter wil bekampen.

De Europese Executieve vreest echter dat "Apple toegang heeft tot gevoelige gegevens op commercieel gebied over de klanten van zijn concurrenten, om diensten te leveren voor het verspreiden van streaming muziek in de EER (Europese Economische Ruimte)."

"De toegang tot dergelijke gegevens zou Apple in staat stellen om zich rechtstreeks tot de klanten van zijn concurrenten te richten en hen aan te moedigen om voor Apple Music te kiezen. Hierdoor zouden de concurrerende streaming muziekdiensten op concurrentieel gebied benadeeld kunnen worden", voegt de Commissie eraan toe.

"Alhoewel de Commissie in dit stadium Shazam niet beschouwt als een essentieel toegangspunt tot de streaming muziekdiensten, zal zij verder onderzoeken of de concurrenten van Apple Music schade zouden ondervinden als Apple, na deze operatie, zou beslissen dat de Shazam app geen klanten meer naar hen zou verwijzen".

De commissie geeft zichzelf tot 4 september om een beslissing te nemen. Zij had in februari een voorlopig onderzoek geopend op verzoek van zeven Europese landen, waaronder Frankrijk, Italië, Spanje en Zweden.

 

Click to comment

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top