Connect with us
woman-sunglasses

Campaigns

Wunderman Antwerp geeft speciale betekenis aan Japanse tattoos

Wunderman Antwerp geeft speciale betekenis aan Japanse tattoos

Wunderman Antwerp bedacht en ontwikkelde een opvallende promotie voor Dim Dining. Dit Japanse restaurant in Antwerpen trakteert mensen op gratis tatoeages. En ze zien er niet alleen smaakvol uit, ze zijn het ook. De tattoos lijken op het eerste zicht gewone Japanse tatoeages, maar er is één groot verschil: de betekenis van de tattoos is niet ‘hoop’, ‘moed’ of ‘liefde’, maar ‘crispy duck salad’, sashimi van zeebaars of een ander gerecht op de menukaart van Dim Dining. Mensen die zo een tatoeage laten zetten, krijgen ook het bijpassende gerecht gratis.

Dim Dining is een exclusief restaurant gelegen aan de Vrijdagmarkt in Antwerpen. De jonge chef Dimitri Proost serveert er de Japanse keuken met een Westerse twist. “We wilden een idee met dezelfde dualiteit die Dimitri in z’n gerechten legt”, zegt Pieter Staes, Creatief Directeur bij Wunderman Antwerp. “Er zijn maar weinig Belgen die Japans begrijpen, dus de betekenis van Japanse tatoeages is inwisselbaar. Daarom leek het ons wel grappig om er een promotie aan te koppelen.” 

Het bureau vertaalde in totaal 19 gerechten in het Japans en creëerde hiermee tatoeages in zes verschillende stijlen. “Onze smaakvolle tattoos zien er eigenlijk hetzelfde uit als Japanse Kanji tatoeages, maar ze hebben gewoon een verrassende betekenis”, zegt Design Director Sebastien Greffe. Naast een gerecht kunnen mensen dus ook hun favoriet design kiezen: van traditioneel tot Manga. Er is zelfs een kaligrafie-stijl beschikbaar die in Japan werd ontwikkeld. 

Het idee werd gelanceerd in een online film waarin zes mensen een smaakvolle tatoeage krijgen. Gezeefdrukte posters en menukaarten die volgens Japanse traditie met de hand werden ingebonden, kondigen de actie aan in het restaurant. Mensen die een tattoo willen, kunnen zich registreren op de website van Dim Dining. Dimitri zal de winnaars selecteren die zich mogen laten tatoeëren bij Glorybound, een bekende tattoo shop in Antwerpen. Nadien kunnen ze dan aan tafel bij Dim Dining om te genieten van de betekenis van hun tatoeage.

Click to comment

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top