Connect with us
woman-sunglasses

Start-up

De toekomstige WhatsApp van de buurt is Belgisch

De toekomstige WhatsApp van de buurt is Belgisch

Wat als technologie, in plaats van ons te isoleren, ons in staat zou stellen sociale banden (opnieuw) aan te halen? Dat is de uitdaging die twee Belgische ‘serial entrepreneurs’ zich vooropgesteld hebben met de nieuwe applicatie Streeties, een berichtenapp die verankerd is in het lokale weefsel en die de inwoners van dezelfde buurt dichter bij elkaar wil brengen.

Groepsaankopen, plaatselijke coöperatieven, burenbarbecues… de herleving van lokale evenementen, zelfs in het hart van de grote steden, valt niet te ontkennen. De nieuwe applicatie, Streeties, heeft als doel om de organisatie en oprichting van dergelijke evenementen makkelijker te maken.

Cédric Dumont, medeoprichter van de app, legt uit: “We wilden aan de burgers een communicatiemiddel ter beschikking stellen daar waar er voordien nog geen bestond, namelijk in de wijken, om zo mensen met elkaar te verbinden via een eenvoudig lokaal berichtensysteem. Vandaag de dag is iedereen voortdurend met elkaar verbonden over lange afstanden. Verbinding maken met je directe omgeving lijkt dan weer een echte mission impossible.”

Concreet werkt de tool Streeties als een berichtendienst voor een gewone smartphone. Nadat je de app hebt gedownload, volstaat het om met je Facebookprofiel in te loggen en je adresgegevens te versleutelen, volledig in het kader van de gegevensbescherming. Elke nieuwe gebruiker kan dan een privé- of publiek bericht sturen naar alle “streeters” die tot een straal van 5 km wonen. Fluitje van een cent dus.

Cédric Dumont: “De grootste sterkte van Streeties, naast de ongelooflijke eenvoud ervan, is dat we de bestaande vriendschapsbanden tussen verschillende buren aangeven. Het is inderdaad normaal om iemand in je buurt sneller te vertrouwen dan een complete vreemdeling en dat is des te meer het geval wanneer je gemeenschappelijke vrienden met deze persoon hebt.

De concrete toepassingen van Streeties zijn grenzeloos en bieden een antwoord op ieders noden: evenementen en feestjes organiseren, pakketleveringen in bulk regelen, kennismaken met de nieuwe buren, leuke plannen maken in de buurt, lokale wederzijdse bijstand in het algemeen…

Voor de organisatoren van de Dag van de Buren, die vorig jaar 600.000 deelnemers in België mochten tellen, is het belang van een dergelijke tool niet te ontkennen. De volgende editie (die binnen een maand, op 25 mei, plaatsvindt) zal daarom in het teken staan van een samenwerking tussen Streeties en Dag van de Buren. Een eerste partnerschap dat er ongetwijfeld voor zal zorgen dat de app binnen een grote community bekendheid verwerft.

Margaux Liagre, Project Manager van de Dag van de Buren: “Sinds we Streeties ontdekt hebben, zijn we ervan overtuigd geraakt dat het platform perfect compatibel is met de organisatoren van de Dag van de Buren. Onze gesprekken met Streeties waren heel vruchtbaar! Gebruikers van het platform kunnen vanaf nu zelfs gebruikmaken van een apart tabblad dat specifiek gewijd is aan discussies omtrent de Dag van de Buren. Dat moet iedereen in  staat stellen om de verschillende buurtfeesten in hun wijk terug te vinden.”

Streeties, dat sinds begin oktober in verschillende Brusselse gemeenten getest werd, blijft groeien en wordt voortaan in het hele land ingezet.  De twee medeoprichters van Streeties – Cédric Dumont en Geoffroy Bauer – zijn alleszins niet van plan om hier te stoppen. Al sinds de lancering van de applicatie in België hebben de twee ‘serial entrepreneurs’ duidelijke ambities voor de toekomst.

Cédric Dumont: “De mogelijkheid om berichten te sturen is slechts de eerste stap in het Streeties project. Belangrijke nieuwigheden komen er in de nabije toekomst aan.

Click to comment
Digital Summer School

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top