Connect with us
woman-sunglasses

Market news

Brussel: een "house of fintechs" in de steigers

Brussel: een "house of fintechs" in de steigers

Wordt Brussel binnenkort dé financiële hub bij uitstek? Dat is in elk geval het project van Fabian Vandenreydt, CEO van B-Hive! Hij wil namelijk de Belgische fintechs promoten en hen een maximale zichtbaarheid bieden, door in Brussel een uniek loket uit te werken voor start-ups en organisaties uit de fintech-sector en de Europese banken. Een project dat de naam "European House of Digital Finance and Entrepreneurship" draagt.

B-Hive, opgericht in maart 2017, is een incubatieplatform voor financiële instellingen en verzekeraars dat onder andere tot doel heeft de Belgische fintechs te ondersteunen en promoten, maar ook  onze financiële infrastructuren meer zichtbaarheid te bieden op het internationaal toneel.

Fabian Vandereydt, CEO van het platform, heeft grote ambities voor de hoofdstad en voor de ontwikkeling van zijn project: "Tegen de zomer hopen we in één gebouw B-Hive en andere innovatieve Belgische entiteiten bijeen te brengen zoals bank-acceleratoren of bedrijven rond de financiering van fintechs", verklaart hij aan onze collega`s van L`Echo.

Dit omvangrijke project met de naam "European House of Digital Finance and Entrepreneurship" zit nog maar in een initiatieffase. B-Hive voert nog gesprekken met zijn partners en aandeelhouders (Euroclear, Mastercard, Swift en andere grote Belgische banken en verzekeraars). Volgens dhr. Vandenreydt zijn de aandeelhouders enthousiast maar voorzichtig. "De grote banken zijn niet meteen allemaal bereid om hun acceleratoren te verhuizen, maar sommigen wel. Anderen overwegen eerder om een vertegenwoordigingskantoor ter plaatse te openen", legt hij uit. Ulrike Pommée, woordvoerder van Belfius, bevestigt: "Wij steunen uiteraard het project, maar hebben nog te weinig concrete elementen om ons uit te spreken".

Het project zou dus in de loop van de zomer rond moeten zijn. Waar het komt? Men heeft het over Be Central of Co.Station. Wordt vervolgd!

Click to comment

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top