Connect with us
woman-sunglasses

Market news

Teamleader geeft softwareontwikkelaars een duw in de rug

Teamleader geeft softwareontwikkelaars een duw in de rug

Teamleader, de Belgische scale-up bekend van de gelijknamige SaaS-toepassing voor CRM, projectmanagement en facturatie, onthult vandaag op zijn jaarlijks Work Smarter event het Teamleader Integration Fund, een fonds van 1 miljoen euro.

“Door zoveel mogelijk cloudapplicaties samen te brengen die met elkaar samenwerken en elkaars functionaliteiten versterken, wil Teamleader bouwen aan een ecosysteem. Heel wat kmo’s gebruiken Teamleader in combinatie met bekende applicaties zoals Dropbox, Mailchimp, Gmail, LinkedIn, Office365 of een boekhoudpakket. Met dit fonds zorgen we ervoor dat ze meer software via Teamleader kunnen gebruiken, bijvoorbeeld voor hun boekhouding of marketing. Zo kan elk bedrijf een combinatie aan software vinden die bij zijn dagelijks werkproces past, en wordt de drempel om in de cloud te gaan werken verlaagd. Hierdoor worden ze efficiënter en kunnen ze sneller hun doelstellingen bereiken.” verklaart Jeroen De Wit, CEO van Teamleader.

Teamleader beoogt met het fonds vooral integraties met software die populair is in de landen waar ze wordt ontwikkeld. De integraties die via dit fonds worden gebouwd, zullen gratis worden aangeboden aan de eindgebruikers. 

Tom Schouteden, Chief Technology Officer van Teamleader: “Door de opmars van het gebruik van de cloud door bedrijven is het aanbod van applicaties heel sterk gegroeid. Kmo’s gebruiken meer en meer softwareapplicaties. De markt voor kmo’s is aan het boomen en zal tegen 2020 groter worden dan de softwaremarkt voor grote bedrijven. Dat maakt dat SaaS-spelers sterker voor de dag moeten komen om hun software aan de man te brengen. Applicaties die compatibel zijn met veelgebruikte toepassingen, en waarmee gebruikers in één klik aan de slag kunnen, hebben dus een groot concurrentievoordeel in handen.” 

De Teamleader Marketplace, de “app-store” waar gebruikers alle compatibele software terugvinden, heeft sinds de lancering in 2017 een forse groei gekend. Intussen telt de Marketplace zo’n 170 geïntegreerde applicaties. 

Per gebruiker worden gemiddeld zo’n 5 externe applicaties via Teamleader gebruikt, een cijfer dat in stijgende lijn zit. Teamleader is voornamelijk actief in de Europese markt en wordt gebruikt door bijna 10.000 klanten, vooral kmo’s. 

Naast het fonds lanceert Teamleader ook een nieuwe versie van de API, die het gemakkelijker moet maken voor externe ontwikkelaars om te bouwen aan een integratie met het Teamleader-platform. 

Tom Schouteden, Chief Technology Officer van Teamleader: “De nieuwe API laat meer en veel diepere integraties met Teamleader toe. We hebben hierin geïnvesteerd om de drempel zo laag mogelijk te maken. Hoe meer applicaties de stap zetten om te integreren met Teamleader, hoe beter Teamleader als platform en ecosysteem zal beantwoorden aan de noden van kmo’s in Europa.”

Click to comment

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top