Connect with us
woman-sunglasses

Start-up

Mastercard lanceert Accelerate en versterkt zijn steun voor FinTech-bedrijven

Mastercard lanceert Accelerate en versterkt zijn steun voor FinTech-bedrijven

Mastercard breidt de investeringen in Europa uit om de expansie van FinTech-bedrijven aan te drijven.

In het kader van de voortdurende inzet van Mastercard voor de FinTech-sector kondigt Mastercard vandaag de oprichting aan van Accelerate, een nieuw initiatief om de schaalvergroting van deze snel evoluerende sector te stimuleren. Het initiatief is bedoeld om de ambities van de spelers in de FinTech-sector te ondersteunen door middel van op maat gesneden supportregelingen, waaronder toegang tot inzichten, instrumenten, technologie en investeringen om innovatie te stimuleren. Accelerate is ontworpen om te worden ingezet samen met StartPath, een ondersteuningsprogramma op maat van startups in Europa. Accelerate verbreedt en verdiept de betrokkenheid van Mastercard bij de FinTech-gemeenschap, inclusief de volgende generatie digitale banken.

Uit Mastercard-onderzoek blijkt dat consumenten vaker en met hogere verwachtingen met digitaal bankieren bezig zijn. De marktkansen voor ambitieuze digitale bankbedrijven en FinTech liggen voor de hand. Als jarenlange partner van FinTech, een sector in volle verandering, ondersteunt Mastercard alleen al in Europa meer dan 30 digitale banken. Nu wil Mastercard zich nog meer inzetten door bedrijven te begeleiden en ondersteunen in hun lokale en internationale ontwikkeling.

Met Accelerate stelt Mastercard een reeks specifieke tools ter beschikking aan FinTechs. De tools omvatten gespecialiseerde ondersteuning, specifieke Mastercard-licentiespecialisten  om de marktexpansie te ondersteunen, toegang tot accountexpertise in de markt om de groei te versnellen, en ongeëvenaarde verbindingsmogelijkheden met uitgebreide verwerkingsactiva. Mastercard Advisors zullen ondersteuning bieden bij uitvoering in de markt, data-inzichten en analyses.  Accelerate biedt ook marktconforme hulpmiddelen voor gerelateerde strategische investeringen en flexibele zekerheidsvereisten in de beginfase.  

“Dit initiatief is de volgende stap in onze langetermijnfocus om een bevoorrechte partner te zijn voor FinTech-bedrijven in de hele wereld”, zegt Ann Cairns, vicevoorzitter, Mastercard. “Wereldwijd is de FinTech-gemeenschap een van de meest levendige en snelst groeiende, en Mastercard is vastbesloten om deze snelgroeiende bedrijven te helpen hun volledige potentieel te verwezenlijken. Mastercard heeft uitgebreide ervaring in het ondersteunen van de groei van de financiële dienstverleningssector en bevindt zich dan ook in een unieke positie om het platform te bieden dat FinTech-bedrijven kan voortstuwen langs steeds ambitieuzere groeipaden.”  

 

Click to comment
Digital Summer School

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top