Connect with us
woman-sunglasses

Market news

Belgische applicatie itsme® viert eerste verjaardag

Belgische applicatie itsme® viert eerste verjaardag

itsme®, de Belgische identiteitsapp die komaf maakt met rompslomp zoals kaartlezers en online wachtwoorden, blaast vandaag een 1ste kaarsje uit. Eén jaar na de lancering kan itsme® afklokken op 350.000 actieve gebruikers die de app intussen al gemiddeld 4 keer per maand gebruiken. Sinds begin dit jaar komen er ongeveer 40.000 nieuwe gebruikers per maand bij.

Tussen nu en het voorjaar 2019 zal de bancaire sector zich quasi volledig aansluiten bij itsme®. Wij zijn zeer verheugd te kunnen melden dat volgende banken het aanbieden van itsme® vandaag reeds hebben bevestigd: Argenta, Axa Bank, Bank van Breda, Bank Nagelmackers, Beobank, bpost bank, CPH, Crelan, Deutsche Bank, Europabank en VDK Bank. Een aantal onder hen heeft aangegeven nog dit jaar live te willen gaan met itsme®. Maar ook andere sectoren laten zich niet onbetuigd : de verzekeringssector, de sector van veilinghuizen en immobiliën, de Europese marktleiders op het gebied van online authenticatie en digitale ondertekening en de wereld van telefonische klantenservice (IPG) en aangetekende zendingen.

 

Sinds 16 januari 2018 is itsme® officieel erkend door de Belgische overheid en dit op het hoogste veiligheidsniveau. Door de activatie van itsme® op CSAM, de toegangspoort tot de online diensten van de overheid, is het mogelijk geworden om mobiel aan te melden op tal van overheidstoepassingen zoals MyPension, Student@Work en MyMinfin. De openstelling van Tax-on-web op 2 mei zorgde meteen voor een heuse boost van 60% meer nieuwe itsme®-accounts in de afgelopen maand!

 

“De snelle groei van itsme® voor online overheidstoepassingen toont aan dat de inspanning van de overheid om de toegangsdrempel te verlagen wordt geapprecieerd én ook dat Belgische burgers zeker niet afkerig staan tegenover meer digitale interactie met de overheid”, zegt Alexander De Croo, Vicepremier en minister van Digitale Agenda, Telecom en Post. Recent zien we ook heel wat interessante toepassingen binnen de gezondheidssector in de ruime zin.

 

Zo is op federaal vlak het platform “MijnGezondheid” van start gegaan en op regionaal vlak, de gezondheidsnetwerken “Brussels Gezondheidsnetwerk”, “Réseau Santé Wallon”, “Patient Health Viewer” (binnenkort). Ook binnen de mutualiteiten is itsme® aan een serieuze opmars bezig: Omnimut is - als eerste van alle Onafhankelijke Mutualiteiten - met de toepassing live sinds begin mei. Dankzij al deze nieuwe toepassingen werden er vandaag al meer dan 1 miljoen logins met itsme® geregistreerd op websites van de overheid.

 

“itsme® heeft een mooie start genomen in België hetgeen ons zeer verheugd maar wij geloven dat het product nog veel meer potentieel heeft, ook buiten de landsgrenzen. Daarom zijn we bijzonder fier om vandaag te kunnen aankondigen dat Belgian Mobile ID een strategisch partnership aangaat met LuxTrust om itsme® te positioneren op de Luxemburgse markt”, zegt Kris De Ryck, CEO Belgian Mobile ID.

Click to comment

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top