Connect with us
woman-sunglasses

E-commerce

Wallonië staat op het punt om een distributiecentrum van Alibaba te huisvesten

Wallonië staat op het punt om een distributiecentrum van Alibaba te huisvesten

De Chinese e-commercegigant is van plan om een groot distributiecentrum te vestigen in de omgeving van de luchthaven van Luik. Een project dat in de volgende jaren duizenden jobs zou kunnen creëren.

E-commercegigant Alibaba (60.000 werknemers bij een omzetcijfer van 12,8 miljard dollar) voert gesprekken met de Waalse overheden om een gigantisch distributie- en logistiek centrum op te trekken in de omgeving van de luchthaven van Luik.

Een akkoord is weliswaar nog niet geformaliseerd,  maar het project zou in theorie honderden jobs kunnen creëren op korte termijn, en meer dan duizend nadien. En dat zou kunnen helpen om de jammerlijke mislukking te vergeten van een andere e-commercegigant, Zalando.

Het dossier zal nu in de handen liggen van Premier Charles Michel, die Jack Ma, de baas van Alibaba, al verschillende keren ontmoet heeft. De omgeving van de Premier zou bevestigd hebben "dat er onderhandelingen gevoerd worden met de Chinese e-commerce gigant."

Ondertussen valt ook te horen dat de luchthaven van Luik onlangs een belangrijk partnerschap afgesloten heeft met de Chinese logistieke gigant Cainiao Smart Logistics Network. Met andere woorden, de wereldwijde speerpunt van Alibaba`s logistiek.

Click to comment

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top