Connect with us
woman-sunglasses

Market news

Proximus bereikt akkoord met Vlaamse Regering over ‘netwerk van de toekomst’

Proximus bereikt akkoord met Vlaamse Regering over ‘netwerk van de toekomst’

Vlaams minister-president Geert Bourgeois, minister van Innovatie Philippe Muyters en Proximus hebben een overeenkomst gevonden over het supersnel digitaal netwerk van de toekomst. Het doel van de overeenkomst is om Vlaamse bedrijven en gezinnen aan de wereldtop te brengen inzake innoverende digitalisering.

In september vorig jaar kondigde de Vlaamse Regering de ambitie aan om Vlaanderen aan de top te brengen op vlak van digitalisering, zowel voor onze bedrijven als voor de gezinnen. Om dat doel te bereiken, is onder meer een supersnel digitaal netwerk nodig.

Vlaams minister van Innovatie Philippe Muyters somde toen vier voorwaarden op waaraan dat netwerk moet voldoen: een toekomstbestendige capaciteit, een voldoende hoge dekkingsgraad, een open toegang voor andere marktspelers en een faire en competitieve vergoeding. Hij voegde daar aan toe dat hij dat netwerk liefst met de private markt wilde realiseren. Vandaag bereikten de Vlaamse Regering en Proximus een akkoord over het samen realiseren van die vier voorwaarden.

Concreet biedt Proximus garanties voor de snelheid van het netwerk, de openheid en faire prijzen voor andere spelers en een zo maximaal mogelijk bereik in Vlaanderen. De Vlaamse Regering van haar kant zal goede randvoorwaarden creëren waarbinnen deze engagementen nagekomen kunnen worden.

Click to comment

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top