Teamleader haalt 18,5 miljoen euro op

De Gentse scale-up Teamleader, dat SaaS-oplossingen rond CRM, sales, projectmanagement en facturatie bouwt, haalt 18,5 miljoen euro vers kapitaal op. Dat meldt De Tijd.

post-image-3

Het nieuwe kapitaal moet dienen om verse markten aan te boren en integraties met andere toepassingen op te zetten. Het zette daarvoor eerder dit jaar ook al een fonds van een miljoen euro op om ontwikkelaars te steunen.

De nieuwe kapitaalinjectie bestaat uit twee delen. Er wordt voor vier miljoen euro converteerbare obligaties omgezet in kapitaal en daarnaast krijgt het bedrijf zo’n 14,5 miljoen euro toegeschoven van twee nieuwe investeerders, Participatiemaatschappij Vlaanderen en Keen Venture Partners, waar voormalig Tom Tom-ceo Alexander Ribbink bij betrokken is.

Eind 2016 rijfde Teamleader ook al tien miljoen binnen van onder meer Fortino Capital (Duco Sickinghe) en Michael Booger van Sage. Die twee zitten ook in de raad van bestuur. Zij krijgen er nu gezelschap van Ribbink en van Veroniek Collewaert (Vlerick Business School).

Back to top button
Close
Close