Connect with us
woman-sunglasses

Market news

Speakersbase kondigt de acquisitie van Ierse startup Speakific aan

Speakersbase kondigt de acquisitie van Ierse startup Speakific aan

Speakific en Speakersbase kondigen vandaag hun geplande fusie aan. Met deze fusie willen ze hun gebruikers nog meer internationale kansen en professionele diensten aanbieden. Na de fusie zullen beide bedrijven verderwerken onder de naam Speakersbase.

Voor de huidige gebruikers van Speakific zal er niet veel veranderen. Hun portfolio zal in de komende weken vlot worden overgezet naar Speakersbase, waar ze van meer features en diensten gebruik kunnen maken. Daarbij krijgen ze ook toegang tot internationale vertegenwoordiging.

 

Speakific is in 2014 opgericht door Johnny Beirne en Fergal Donlon om gemakkelijk de juiste sprekers voor evenementen te vinden. Sindsdien is het platform uitgegroeid tot het grootste medium om sprekers te vinden in Ierland. Speakific heeft ook een grote groep gebruikers uit Groot-Brittannië en andere Engelstalige landen in de wereld.

 

Internationale groei

 

“Voor Speakersbase is de fusie met Speakific een mogelijkheid om te groeien met een bestaande community van sprekers in Ierland en Groot-Brittannië. Speakersbase is al marktleider in België en groeit momenteel snel in Nederland waardoor deze verdere Europese expansie enorm waardevol is,” legt Tanguy Verbelen, Growth Manager van Speakersbase uit. “Bovendien brengt Speakific niet alleen nieuwe en gekende sprekers met zich mee, maar ook hun Academy. Die Academy is zeer waardevol voor sprekers die hun vaardigeden willen bijschaven en hun aantal boekingen willen zien groeien. Hiermee ondersteunt de acquisitie van Speakific ons strategisch doel om de globale marktleider te worden. Zowel in het verbinden van sprekers met eventorganisatoren, als in het ondersteunen van sprekers.”

 

Ook Johnny Beirne van Speakific reageert op de fusie: “Er komen nieuwe mogelijkheden voor beide bedrijven. We zullen ons aanbod naar sprekers toe kunnen uitbreiden, en hun talenten kunnen tonen aan een grotere selectie van eventorganisatoren. Dit kan gaan van bedrijven die een keynote spreker nodig hebben op een intern event, tot de grote podia en conferenties. Zowel lokaal als internationaal. De afgelopen vijf jaar is er veel veranderd binnen de sprekerswereld. Er zijn veel evenementen die niche-sprekers nodig hebben, maar organisatoren vinden het moeilijk om sprekers op een efficiënte manier te vinden en te boeken.”

 

De acquisitie van Speakific brengt het aantal sprekers op Speakersbase naar bijna 2.000, waarbij meer dan 55 nationaliteiten vertegenwoordigd zijn. Johnny Beirne van Speakific zal Speakersbase en haar diensten vertegenwoordigen in Ierland en Groot-Brittannië.

 

 

Click to comment

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top