Connect with us
woman-sunglasses

Start-up

AB InBev lanceert 100+ Accelerator ter financiering en ondersteuning van lokale ondernemers

AB InBev lanceert 100+ Accelerator ter financiering en ondersteuning van lokale ondernemers

Anheuser-Busch InBev nodigt academici, ondernemers, wetenschappers en technologen uit om deel te nemen aan de 100+ Accelerator met als doel de knapste koppen over de hele wereld te mobiliseren om enkele van de urgentste wereldwijde duurzaamheidsvraagstukken op te lossen.

AB InBev is op zoek naar partners die voor een doorbraak kunnen zorgen op tal van domeinen, zoals waterbeheer, landbouwproductiviteit, upcycling van producten, duurzaam aankopen en groene logistiek. Start-ups kunnen hun oplossingen indienen voor 10 belangrijke uitdagingen die werden gedefinieerd met de input van interne stakeholders en externe experts van over de hele wereld. De deelnemers die worden geselecteerd zullen begeleiding, financiering en toegang tot nieuwe netwerken krijgen.

"Het is aan wereldspelers om een grotere bijdrage te leveren aan de totstandkoming van een betere wereld voor iedereen", aldus Tony Milikin, Chief Sustainability & Procurement Officer van AB InBev. "De langetermijnvisie van AB InBev is erop gericht om een duurzame onderneming te bouwen voor de komende 100 jaar en daarna, en dat veronderstelt dat duurzaamheid binnen onze activiteiten moet worden gepromoot. Wij willen werken met en in de gemeenschappen waarin we wonen en werken, en we zijn goed gepositioneerd om ondernemers te ondersteunen die lokale uitdagingen aanpakken. Dankzij de 100+ Accelerator zullen innoverende ondernemers een beroep kunnen doen op onze middelen, ervaring en wereldwijde reikwijdte om sneller vooruitgang te kunnen boeken en om sneller te groeien."

De geselecteerden zullen in september 2018 bekendgemaakt worden en uitgenodigd worden om deel uit te maken van het 100+ Accelerator programma dat in oktober in New York van start gaat en zal lopen tot eind maart 2019. Het programma zal worden afgesloten met een wereldwijde demodag in Leuven waar deze start-ups de kans krijgen om bijkomende financiering te verwerven van 100+ of van externe investeerders.

Maisie Devine, Global Director van AB InBevs 100+ Accelerator, licht toe: “De  uitdagingen op het vlak van duurzaamheid waarmee wij vandaag worden geconfronteerd, bieden ons geweldige mogelijkheden om oplossingen te ontwikkelen en te innoveren. We willen ondersteuning geven aan gedreven en geëngageerde ondernemers die problemen in hun eigen gemeenschappen aanpakken. De 100+ Accelerator bouwt voort op de ondernemersgeest van ons bedrijf en op ons aanhoudende streven naar snellere en betere resultaten."

De 100+ Accelerator zal beginnen met een piloot sprint voor elke geselecteerde start-up om na te gaan in welke mate hun product aansluit bij een behoefte van de markt, gevolgd door een gestructureerd plan waarbij de focus ligt op de samenwerking met een grote zakelijke partner en op beste praktijken inzake schaalvergroting. De Accelerator zal gebruik kunnen maken van de inzichten en ervaring van ZX Ventures, AB InBevs wereldwijde incubator.  Dit is de start van een langlopend programma dat jaarlijks zal plaatsvinden.

De lancering van de 100+ Accelerator bouwt voort op de duuzaamheidsdoelstellingen van AB InBev voor 2025 die recent werden aangekondigd. Een succesvolle brouwer heeft natuurlijke ingrediënten, een gezonde natuurlijke omgeving en bloeiende gemeenschappen nodig. AB InBev verbindt zich ertoe om het leven in de gemeenschappen waar we deel van uitmaken te verbeteren en er een positieve rol te spelen.

Click to comment

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top