Connect with us
woman-sunglasses

Start-up

Start it @KBC en Pfizer lanceren partnership

Start it @KBC en Pfizer lanceren partnership

Pfizer, wereldwijd pionier in de ontwikkeling van innovatieve geneesmiddelen en vaccins, gaat in zee met Start it @KBC, de grootste accelerator van België. Het gloednieuwe partnership werd officieel bekendgemaakt tijdens het driedaags start-upfestival Start it @KBSEA, een organisatie van Start it @KBC en de stad Oostende. De samenwerking opent voor healthtech start-ups de deuren van de sterk gereguleerde healthcaresector. Ze genieten niet alleen van nog meer kennis en expertise, maar krijgen ook toegang tot een internationaal netwerk. Doel: innovaties op het vlak van medtech boosten.

Start It @ KBC werkte al succesvol samen met Voka Health, imec en enkele grote hospitalen, maar Pfizer is nu de eerste structurele healthcarepartner van de start-upcommunity. Dankzij het partnership kan de accelerator zijn medtech start-ups een internationaal platform bieden en hen optimaal ondersteunen. Ze kunnen gebruikmaken van het internationale netwerk van Pfizer en een beroep doen op de topexperts die het bedrijf ter beschikking stelt als mentor of coach.

“Voor Start it @KBC opent dit partnership meer dan één deur. In de eerste plaats voor ‘onze’ meer dan 50 start-ups in de healthcaresector. Zij krijgen nu toegang tot de expertise en het internationale netwerk van een van de grootste biofarmaceutische spelers ter wereld. We doen dan ook een warme oproep aan alle healthtech start-ups om hun kandidatuur in te dienen voor onze volgende selectieronde in september”, zegt Lode Uytterschaut, founder van Start it @KBC.

Innovaties en challenges
Pfizer is al meer dan 50 jaar actief in België en staat met vier gespecialiseerde sites in Puurs, Elsene, Zaventem en Anderlecht internationaal hoog aangeschreven op het vlak van expertise en innovatie. De Amerikaanse geneesmiddelenproducent ontwikkelt en produceert geneesmiddelen en vaccins, die hij verdeelt over de hele wereld. Maar er is meer. Onder het motto ‘We innovate to improve your life. Let’s connect!’ is het bedrijf voortdurend op zoek naar innovaties die significant het leven van patiënten verbeteren, met een sterke focus op patient empowerment. Met andere woorden, de patiënt die zelf zijn ziekte of aandoening beheert, in nauw overleg met een professionele zorgverlener.

Pfizer hoopt dankzij het partnership met Start it @KBC te kunnen rekenen op de creativiteit en brainpower van de start-ups en de partners binnen de Start it @KBC community.

“We zijn ervan overtuigd dat door samen te werken innovatie sneller bij patiënten, artsen en ziekenhuizen terechtkomt. Voor ons is het partnership met Start it @KBC de ideale manier om onze farmaceutische expertise te koppelen aan de technologische knowhow van start-ups. Zo willen we samen sneller impactvolle innovaties ontwikkelen die de patiënten helpen”, zegt Karel Van De Sompel, Country Manager en Managing Director van Pfizer in België.

België, Health Valley
België heeft heel wat innovatief talent in huis op het vlak van healthcare en medtech, een verzamelnaam voor innovatieve medisch-technologische toepassingen. Maar jammer genoeg wordt die kwaliteit nog al te vaak onderbelicht. Om dat potentieel de nodige boost te geven en volop te helpen ontplooien, engageert Pfizer zich in het kader van dit nieuwe partnership om experts ter beschikking te stellen van de start-ups in de Start it@KBC community.

“We nemen onze verantwoordelijkheid en gaan onze expertise inzetten voor start-ups die iets willen betekenen in healthcare, maar evengoed daarbuiten. We willen samenwerken rond specifieke uitdagingen waar technologische innovaties een meerwaarde voor de patiënt zouden kunnen betekenen. Dat kan gaan van oncologie, inflammatie, zeldzame ziekten, cardiologie, vaccins, maar ook over distributie of opvolging van geneesmiddelen. Samen met Start it @KBC koesteren we de ambitie om van België een innovatieve health valley gedreven door technologie te maken”, besluit Karel Van De Sompel.

 

 

Click to comment

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top