Connect with us
woman-sunglasses

Market news

Approach en Connective: ideale synergie voor meer veiligheid en compliancy

Approach en Connective: ideale synergie voor meer veiligheid en compliancy

Cyberbeveiligingsbedrijf Approach en Digital Transaction Management-specialist Connective hebben onlangs aangekondigd dat ze gaan samenwerken op het vlak van digitale identiteit en security. Beide bedrijven maken deel uit van Michel Akkermans ́ portfolio.

Nu eIDAS en de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG of ‘GDPR’) van kracht zijn en nieuwe voorschriften zoals PSD2 er aan komen, is het voor bedrijven die digitale diensten aanbieden – banken, advocaten, ziekenhuizen, overheidsinstellingen,... - niet evident om bij hun documentgerichte processen de gulden middenweg tussen compliancy en efficiëntie te vinden.

Door de doorgedreven cyberbeveiligings- en compliance-expertise van Approach te combineren met de innovatieve digitale oplossingen van Connective, kunnen klanten op beide oren slapen. Ze weten namelijk zeker dat ze een betrouwbare oplossing kiezen voor hun bedrijfskritische processen.

Connective integreert in haar oplossingen enkel de beste en meest relevante Europese identiteitsinitiatieven zowel voor identificatie doeleinden als digitale handtekeningen. Approach van zijn kant garandeert dat de oplossingen van Connective voldoen aan alle actuele en meest stringente vereisten op het vlak van veiligheid en regelgeving, zonder dat er ingeboet moet worden op de gebruikerservaring.

“Approach is ontzettend blij om Connective te kunnen adviseren rond de beveiliging van hun oplossingen. Onze expertise op het vlak van cyber security en compliancy, in combinatie met onze kennis inzake softwareontwikkeling en integratie maken van ons de ideale partij om deze rol in te vullen, aldus David Vanderoost, CEO van Approach.

Een van de meest tekenende voorbeelden van deze samenwerking is het nieuwe Belgische mobiele identiteitsinitiatief itsme® van Belgian Mobile ID. Deze beveiligde app voor digitale identificatie maakt het kluwen aan wachtwoorden, gebruikersnamen, kaartlezers en tokens volledig overbodig. Belgian Mobile ID vormt de kern van de oplossing, maar vertrouwt op Approach als partner voor veilige platformontwikkeling. Approach integreerde onder meer de oplossingen van Connective in het platform die de activering van de itsme®-app via de Belgische eID (.beID) mogelijk maakten.

Precies tijdens het itsme®-project ontdekten beide bedrijven de synergie tussen hun activiteiten. Samen maken ze hun aanbod op de markt sterker. Niet enkel in België maar ook internationaal, want Connective heeft al voet aan de grond in Nederland, Frankrijk en Luxemburg. Uit de ervaring die

Approach en Connective op de Belux-markt opdeden, vloeide een gedeelde visie op de toekomst voort. Zo willen beide partners samenwerken om de oplossingen rond digitale identiteit en digitale handtekeningen van hun internationale klanten te verbeteren. Ze gaan ook de mogelijkheden van opkomende technologieën en functies onderzoeken, zoals het gebruik van blockchain voor identificatie doeleinden.

Ook Nicolas Metivier, CEO van Connective, ziet enorme voordelen in het integreren van de expertise van hun partners in zijn product: “Samen met Approach willen we ervoor zorgen dat veiligheid in onze oplossingen centraal staat en dat we onze oplossingen en klanten beschermen tegen cyberrisico's.” David Vanderoost, CEO van Approach, besluit: “Onze klanten zijn bedrijven en openbare instellingen die veel belang hechten aan veiligheid. Ze moeten hun kritieke informatie en middelen kunnen beschermen zonder te moeten afdingen op hun vermogen om te innoveren en te groeien. Door de steeds strengere compliance-eisen van de regulatoren en Europese wetten zoals de AVG wordt de druk nog meer opgevoerd. In die context komen de oplossingen van Connective geweldig van pas. Zo gebruiken we hun oplossingen zelf ook intensiever voor onze eigen beveiliging en compliance.”

Click to comment

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top