Het financieringsplatform Mozzeno heeft € 1.000.000 verworven,

Gelanceerd in februari 2017 is Mozzeno het eerste Belgische platform waarmee particulieren onrechtstreeks leningen van andere particulieren kunnen financieren. Het opgehaalde geld is afkomstig van zowel bestaande aandeelhouders, zoals het W.IN.G.-fonds, als van een Belgische privéaandeelhouder die in doordachte en ethische projecten investeert.

post-image-3

De ingezamelde middelen zullen mozzeno.com helpen om zijn financiële basis te versterken en zijn groei te versnellen. Dat zal onder meer gebeuren door de bestaande producten – persoonlijke leningen en investeringen – in aantal te doen toenemen. 

Om nieuwe klant-investeerders aan te trekken, rekent mozzeno.com vooral op de garanties die het geeft en op de flexibiliteit van zijn aanbod. In de komende weken zal het platform zijn investeerders bijvoorbeeld de kans geven om hun investeringen vóór de eindtermijn door te verkopen.

Xavier Laoureux, medeoprichter van Mozzeno: « Een nieuw model lanceren is nooit gemakkelijk. Je moet het vertrouwen van de markt winnen, tegen heel wat vooroordelen opboksen en laten zien dat je betrouwbaar bent. Na bijna twintig maanden is er momenteel meer dan twee miljoen euro uitgeleend via meer dan 350 leningen. We hebben niet alleen bewezen dat ons model werkt, we hebben het ook aangepast aan de verwachtingen van de markt en het vertrouwen van onze klanten gewonnen. Dit is het ideale moment om over middelen te beschikken waarmee we onze groei kunnen versnellen. » 

Mozzeno wil daarnaast ook nieuwe producten zoals een businesslening lanceren. Die nieuwe producten zullen het aanbod van uiteenlopende activa waarin de investeerders momenteel kunnen investeren, nog verder aanvullen.

Ook de diensten aan bedrijven worden verder uitgebreid

Mozzeno zal de nieuwe middelen ook gebruiken om zijn diensten aan bedrijven uit te breiden. Het platform voor kredietnemers en/of investeerders kan binnenkort immers ook door bedrijven worden gebruikt, onder hun eigen handelsmerk.

Er hebben al verschillende klanten interesse getoond in het platform, dat alle laatste technologische nieuwigheden combineert. Denk maar aan big data scoring, de elektronische handtekening en heel binnenkort ook PSD2, die de toegang tot de bankgegevens van de kredietnemer zal vereenvoudigen.

Frédéric Dujeux, medeoprichter van Mozzeno : "We zijn erg enthousiast om ons platform als ‘white label’ aan te bieden. Bij de ontwikkeling van onze activiteit als kredietgever hebben we bijzonder veel marktervaring opgedaan. We kunnen nu een platform aanbieden dat niet alleen aan alle reglementaire verplichtingen voldoet, maar dat ook inspeelt op de verwachtingen van de consumenten en de behoeftes van professionele spelers."

Back to top button
Close
Close