Connect with us
woman-sunglasses

Campaigns

Onlyhumans zoekt beleggingstalent voor BinckBank

Onlyhumans zoekt beleggingstalent voor BinckBank

Iedereen kan beleggen! Vanuit die strategische insteek lanceerde digital storytelling agency Onlyhumans de Binck Challenge die start op 17/9. De interactieve campagne voor BinckBank nodigt iedereen - met en zonder beleggingstalent - uit om zich te matchen aan een van de drie speciaal ontworpen beleggersprofielen en met €20.000 aan de slag te gaan. No worries, dat bedrag moeten ze niet zélf ophoesten

Gezocht: beleggers met drempelvrees

Wie krijgt er níet graag een smak geld om te beleggen? BinckBank zocht een manier om beleggers in spe warm te maken om zich effectief op het beleggerspad te begeven. Het vond in Onlyhumans de geschikte partner om die missie vorm te geven. Vanuit het idee dat beleggen voor eender wie is weggelegd, ontstond de Binck Challenge: een uitdaging tussen drie beleggers die elk met €20.000 beginnen. Het geld dat ze na vijf maanden beleggen op de beurs overhouden van het startkapitaal, krijgen ze integraal mee naar huis! 

Creatie, productie en promotie

Onlyhumans ontwikkelde het creatieve concept en neemt daarnaast de hele productie van de campagne voor zijn rekening. Vandaag lanceren we de Binck Challenge met een brede online campagne via display en Facebook-ads. 

Fase 1: op zoek naar Elliot, Charlie en Samuel 

Wie zijn nu eigenlijk die drie beleggers die aan de Binck Challenge deelnemen? De actie is in de eerste fase een zoektocht naar interessante beleggersprofielen, die Onlyhumans samen met BinckBank zal selecteren. Kandidaten kunnen zich tot 1 oktober inschrijven via een minisite, en moeten zich identificeren met een van de drie persona’s die Onlyhumans ontwikkelde. Zo is er ‘Zelfbelegger’ Elliot Expert, de krak in beleggen die uitgaat van zijn eigen kennis en die zijn bedrag zelf wel belegt. Charlie Chill is de ‘Latenbelegger’ die zijn vermogen door de bank laat beheren. En Samuel Split is de ‘Samenbelegger’ die de helft van zijn kapitaal zelf belegt, en de andere helft door de bank laat beheren. 

Beleggingsavontuur voor 3, wedstrijd voor iedereen

De Binck Challenge is natuurlijk een spannend avontuur voor de drie beleggers die uiteindelijk geselecteerd worden. Zal de gekozen beleggingsstrategie hen na 5 maanden iets opleveren? Maar daarnaast is er nog een wedstrijd waaraan iederéén kan deelnemen door de beleggingservaringen van de drie ‘Challengers’ nauwgezet te volgen op de website en via Facebook, en enkele vragen correct te beantwoorden. Aan de winnaar schenkt BinckBank €5.000.

 

Vinger aan de beleggerspols 

Gedurende het hele traject houdt Onlyhumans de vinger aan de beleggerspols. Elke twee weken zijn er interviews met de drie beleggers om een update van hun situatie te geven en maandelijks worden ze ook bij BinckBank uitgenodigd om hun ervaringen te delen. Al die content wordt gecapteerd en verspreid via diverse kanalen. 

 

Click to comment
Digital Summer School

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top