Connect with us
woman-sunglasses

Campaigns

De Morgen en Boondoggle FAQen de verkiezingen

De Morgen en Boondoggle FAQen de verkiezingen

In haar missie om geen vraag onbeantwoord en geen antwoord onbevraagd te laten, lanceerde De Morgen ‘FAQ de verkiezingen’. Deze campagne, van de hand van Boondoggle, riep de lezers op om via verschillende kanalen vragen te stellen aan de lijsttrekkers van Antwerpen en Gent: via de smartphone (WhatsApp), via een pop-up redactie in de vorm van een caravan in de stad of via een live chat met de lijsttrekkers zelf.

De Morgen zorgde ervoor dat haar lezers zich rechtstreeks konden richten tot de lijsttrekkers met hun vragen. Zo konden de lezers de politieke agenda voor een stukje mee bepalen, en kreeg De Morgen inzicht in waar de verkiezingen écht om gaan.

Via het WhatsApp kanaal van De Morgen kwamen meer dan 330 vragen binnen van geëngageerde inwoners.
Een selectie van deze vragen werd aan alle lijsttrekkers voorgelegd. De antwoorden van de politici werden vervolgens door de journalisten gecheckt op haalbaarheid en opnieuw bevraagd.

Daarnaast trok de redactie met een caravan door Antwerpen en Gent om de verkiezingskoorts te meten en stonden ze elke dag stil bij de onderwerpen die echt leven. Door de inwoners uit te nodigen op de pop-up redactie en hen er samen te brengen met de lijsttrekkers die hun vragen rechtstreeks beantwoordden, maar ook via Facebook live en chat, bracht de redactie lokale problematieken in kaart.

Tot slot vormden deze vragen dé basis van de lijsttrekkersdebatten in Antwerpen en Gent. De tickets voor deze debatten waren in een mum van tijd uitverkocht en de debatten werden ook online door honderden betrokken lezers gevolgd.

Deze campagne is een mooi voorbeeld van hoe redactionele- en marketinginspanningen elkaar ten volle kunnen aanvullen en versterken, hoe we lezers echt hebben betrokken en toegewerkt naar een climax – de lijsttrekkersdebatten.

Deze campagne betrok de mensen met een unieke blik op het nieuws en creëerde een bredere nieuwsbeleving.

Click to comment

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top