Connect with us
woman-sunglasses

International

Netflix gaat in sommige landen een goedkoper abonnement uitbrengen

Netflix gaat in sommige landen een goedkoper abonnement uitbrengen

Reed Hastings, de baas van Netflix, heeft aangekondigd dat er in bepaalde landen een goedkoper abonnement aangeboden zal worden, om zo sneller abonnees te werven. Het is echter zo goed als zeker dat deze strategie in de eerste plaats mikt op de opkomende markten zoals India en de Aziatische landen.

De CEO van het bedrijf, Reed Hastings, heeft tijdens een interview bevestigd dat er binnenkort in sommige landen een goedkoper abonnement gelanceerd wordt, zo melden onze collega`s van Bloomberg. De prijs van dit abonnement is echter niet gekend, noch de lijst landen die daarvan kunnen profiteren, noch of er een kalender is. Todd Yellin, Vice President Products van Netflix, verklaart echter aan Bloomberg: "Als wij onze prijzen laten zoals ze zijn, dan zijn wij een erg Premium-achtige dienst".

Bloomberg meent dat deze marktvisie eigenlijk eerder overeenkomt met opkomende landen. De financiële krant haalt het voorbeeld aan van concurrerende diensten in Azië, zoals Viu, dat over een gratis en een betalend aanbod beschikt van 2 tot 5 dollar per maand. In India rekent concurrent Hotstar Premium zijn abonnement 199 roepie per maand aan, meer dan dubbel zo goedkoop als Netflix  (vanaf 500 roepie per maand).

Momenteel is de greep van Netflix op deze markten nog bescheiden: in veel Aziatische landen heeft de dienst amper meer dan 2 miljoen abonnees. Netflix heeft dus een onbenut potentieel op deze markten, waar de prijs van de dienst een stevige opstapdrempel vormt. Men kan zich met recht en rede afvragen of ook sommige Europese markten van deze prijsdaling zullen kunnen genieten, of dat het de bedoeling is om die goedkopere abonnementen te financieren door een prijsstijging van de abonnementen elders…

Click to comment

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top