Connect with us
woman-sunglasses

Start-up

De Hasseltse startup Hyperlane breekt internationaal door

De Hasseltse startup Hyperlane breekt internationaal door

De Hasseltse startup Hyperlane heeft een partnership gesloten met Pixel & Tonic, het Amerikaanse bedrijf dat het razend populaire Craft CMS ontwikkelt en commercialiseert. Na intensieve doorlichting en analyse werd Hyperlane geselecteerd als een van de drie geprefereerde hosting partners van Craft CMS. Een unieke verwezenlijking als Europees bedrijf en dat slechts vier maanden na de implementatie van Craft CMS op het Hyperlane-platform.

Hyperlane is een cloud-platform voor digitale agentschappen en reclamebureaus die websites ontwerpen en ontwikkelen. Het Hasselte bedrijf focust zich op razendsnelle hosting van WordPress en Craft CMS websites. Dit zijn twee heel populaire content managementsystemen, software die bedrijven toelaat om de inhoud van hun website eenvoudig te structureren en te beheren. Naast snelle laadtijden – de essentie van ieder hosting aanbod – biedt Hyperlane een resem ontwikkelingtools en een geautomatiseerde workflow aan. Hierdoor besparen agentschappen uren operationele tijd per website en kunnen ze zich concentreren op kernactiviteit: het design en de ontwikkeling van de site zelf.

Doorbraak in de Verenigde Staten

Hyperlane heeft een deal gesloten met Pixel & Tonic, het Amerikaanse bedrijf dat Craft CMS ontwikkelt en commercialiseert. Dit opent heel wat deuren, op internationale schaal. De instroom aan prospecten is enorm sinds het partnership. Klanten komen van over de hele wereld: de Verenigde Staten, Canada, Finland, Nederland, Australië, …

Het freemium model van Hyperlane, waarbij elke designer/ontwikkelaar het platform en zijn werking gratis kan testen, zorgt voor een belangrijke aanvoer aan potentiële gebruikers. “Pas wanneer de agentschappen een website effectief online willen plaatsen, wordt Hyperlane betalend”, aldus Dimitri Vandormael, CEO van Hyperlane. “We werken bewust met dit model om geïnteresseerden te laten proeven van de technologie en de mogelijkheden. Eens ze die in actie zien, gaan ze vaak meteen overstag. Vanaf 25 euro per maand kan je dan betalend met Hyperlane aan de slag.”

Expansie naar het buitenland

Door het internationale succes maakt Hyperlane zich klaar om een filiaal te openen in het buitenland. In eerste instantie richt het bedrijf de blik op Noord-Amerika, omwille van de grootte van de markt en de fysieke nabijheid van partner Craft CMS. Maar ook de “Asia Pacific” regio kent een snelle groei met een enorm potentieel.

De Belgische markt wordt eveneens niet uit het oog verloren. CEO Dimitri Vandormael: “Vandaag hebben we meer klanten in het buitenland dan in België, een beetje de omgekeerde wereld. We willen uiteraard graag ook meerwaarde creëren voor agentschappen in onze thuismarkt. Ook hiervoor zullen we de komende maanden enkele specifieke initiatieven nemen.”

 

Click to comment
Digital Summer School

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top