Connect with us
woman-sunglasses

Start-up

iBanFirst kondigt een kapitaalverhoging van 15 miljoen euro aan

iBanFirst kondigt een kapitaalverhoging van 15 miljoen euro aan

De fintech iBanFirst kondigt vandaag een nieuwe kapitaalverhoging van 15 miljoen euro aan bij zijn historische investeerder Xavier Niel en de risicokapitaalfondsen Serena en Breega. Deze nieuwe fondsen zijn bestemd voor research and development (R&D), de lancering van nieuwe diensten en de versterking van de internationale aanwezigheid van iBanFirst.

iBanFirst – in 2013 opgericht door Pierre-Antoine Dusoulier – maakt het voor ondernemingen mogelijk om betalingen en overschrijvingen in vreemde valuta uit te voeren door via zijn webplatform gebruik te maken van realtimekoersen. In 2016 haalde iBanFirst al 10 miljoen euro op om zijn groei te ondersteunen en de lancering van nieuwe diensten te financieren. Sinds 2016 is iBanFirst als bedrijf enorm gegroeid en ging het van 16 naar 90 medewerkers. In januari 2018 was iBanFirst als eerste fintech aanwezig op het Isabel-platform, wat het bedrijf toelaat ondernemingen wisselkoersen in real time aan te bieden.

Fintech Belgium riep iBanFirst in oktober 2018 uit tot ‘Fintech Scale-Up van het Jaar'. In 2017 ontving iBanFirst de prijs voor financiële innovatie en onlangs nog nam Deloitte het bedrijf op in zijn befaamde ‘Technology Fast 50’ van 2018. Het Belgische maandblad ‘Management Team’ vermeldde iBanFirst in september 2018 ook bij de 10 fintechs om in het oog te houden.

Het Franse risicokapitaalfonds Serena, gespecialiseerd in de informatietechnologiesector, heeft de leiding over deze kapitaalverhoging. De andere investeerder is Breega, een Europees risicokapitaalfonds dat start-ups in de digitale economie financiert. De Franse Business Angel Xavier Niel heeft ook opnieuw in iBanFirst geïnvesteerd. De 15 miljoen euro zijn bestemd voor investering in onderzoek en ontwikkeling, de lancering van nieuwe diensten en de versterking van de internationale aanwezigheid van iBanFirst.

Pierre-Antoine Dusoulier, oprichter van iBanFirst: "Dankzij deze nieuwe kapitaalverhoging, met een gunstige context gezien PSD 21, met de marktdiepgang en de gecumuleerde gegevens van 2.500 klanten en 20.000 leveranciers in de hele wereld, hebben we een enorm ontwikkelingspotentieel. Het is onze ambitie ons platform voortdurend te verrijken met nieuwe diensten. We zijn in 2018 gestart met ons aanbod van onlinehedging waarbij we een wisselkoers garanderen, gepersonaliseerde IBANs, aggregatie van externe accounts, tracking van betalingen met Swift GPI, enz."

En hij vervolgt: "Wij kennen geen limiet als het gaat om het radicaal veranderen van het financiële universum van ondernemingen. In de nabije toekomst zullen we uitpakken met toegang tot nieuwe valuta, de financiering van schuldvorderingen, kortetermijnbeleggingen, maar ook grondiger uitgewerkte termijntransacties."

Jeroen Hoevers, Country Manager Belgium bij iBanFirst, vult aan: "Deze kapitaalverhoging maakt het ons mogelijk onze activiteiten in België sneller uit te bouwen en onze klanten in de toekomst nieuwe topdiensten aan te bieden. Zo heeft iBanFirst in september 2018 een nieuw kantoor geopend in Antwerpen om zijn klanten in Vlaanderen en Nederland nog beter te kunnen bedienen."

"Hoewel iBanFirst nog maar aan het begin van zijn ontwikkeling staat, heeft het zijn klanten al enorm veel waarde te bieden. Dankzij transparantie van de prijzen in real time, ultra-innovatieve functies in de sector en het onberispelijke gevoel dat de klant hier ervaart, vertrouwen wij op het vermogen van dit bedrijf om een Europese topper te worden op deze markt. De oprichter en zijn management team zijn experts in hun vak, en ze hebben de ambitie om een referentie te worden in financiële diensten voor ondernemingen met een internationale activiteit", stelt Bertrand Diard, Venture Partner bij Serena.

Click to comment

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top