Connect with us
woman-sunglasses

Market news

GuardSquare wint vijfde editie Deloitte’s Technology Fast 50

GuardSquare wint vijfde editie Deloitte’s Technology Fast 50

GuardSquare staat aan de top van Deloitte’s 2018 Technology Fast 50 de rangschikking van de 50 snelst groeiende technologiebedrijven in België. In de voorbije vier jaar realiseerde het in Leuven gevestigde GuardSquare een indrukwekkende omzetgroei van 4713,63%. Byteflies werd dit jaar benoemd tot Rising Star. De winnaars van de Fast 50 – en de Rising Star-award waren eregasten op de uitreiking van de awards en het galadiner dat plaatsvond na het Fast 50 Business Forum, het networking event rond innovatie en technologie voor de Belgische disruptor community.

GuardSquare wint naast Deloitte’s Technology Fast 50 ook in de categorie Software

Met een omzetgroei van 4713,63% in de voorbije vier jaar eindigde GuardSquare niet alleen op de eerste plaats in de globale Fast 50 ranking, maar werd het ook bekroond als snelste groeier in de categorie Software. GuardSquare ontwikkelt premium software voor de bescherming van mobiele applicaties tegen hacking, zoals reverse engineering en tampering. Hun producten worden wereldwijd gebruikt binnen uiteenlopende sectoren: van financiële dienstverlening, e-commerce en de overheidssector tot telecommunicatie, gaming en media.

Heidi Rakels, CEO van GuardSquare: ‘We zijn blij en verrast met de prijs. Groei was voor ons nooit een doel op zich. We werken aan complexe technologie en onze belangrijkste focus is kwaliteit. Mede door onze achtergrond in open source software zijn we vanaf de eerste dag wereldwijd aanwezig. Het is dan ook erg leuk om nu te zien dat die focus duidelijk ook een goede strategie is om snel te groeien.”

Het in Luik gevestigde Mega en het in Gent gevestigde Silverfin eindigen op de tweede en derde plaats met een omzetgroei van respectievelijk 3086,81% en 2842,31%. Het Brusselse Destiny won de award voor de ‘Most Sustainable Growth’, de prijs voor het bedrijf dat de voorgaande jaren in elke editie de Fast 50-rangschikking haalde.

Nikolaas Tahon, Managing Partner Deloitte Private: “Deloitte’s Technology Fast 50 toont aan dat forse groeicijfers nog steeds mogelijk zijn. De finalisten geven elk jaar blijk van fantastische troeven, een consistente strategie-implementatie, een internationale business aanpak en kwaliteit. Belgische ondernemers zijn voorlopers in innovatie en spelen een belangrijke rol in de economische ontwikkeling van ons land. We zijn er trots op dat we hen van dichtbij kunnen volgen, hun successen kunnen vieren en hun toekomstige groei kunnen bevorderen.”

Bijkomende awardcategorieën

Deloitte’s Technology Fast 50 bekroont ook de snelst groeiende bedrijven in zeven verschillende sectoren.  Naast Software, waarvoor GuardSquare als winnaar uit de bus kwam, waren er awards voor de snelste groeier in de sectoren Communications, Environmental Technology, Fintech, Hardware, Healthcare and Life sciences en Media and Entertainment.

Mega, de eerste onafhankelijke Belgische energieleverancier met thuisbasis in Luik, won de award voor snelste groeier in de categorie Environmental Technology. Het in Gent gevestigde Silverfin, dat de wereld van de boekhouding transformeert met de introductie van Connected Accounting, prijkte bovenaan bij de categorie Fintech. THEO Technologies, dat video-ervaringen op om het even welk platform of apparaat vergemakkelijkt, trok huiswaarts met de bekroning in de sector Media & Entertainment. OncoDNA, actief in gezondheidstechnologie en gericht op oncologische toepassingen, bleek het snelst groeiende bedrijf in de sector Healthcare and Life sciences, terwijl de award voor Communication ging naar Sync Solutions, een bedrijf in Sirault dat globale telefoniebeheer ondersteunt. De award voor snelste groeier in de categorie Hardware was voor LESCAV, een bedrijf dat zich specialiseert in beveiligingsoplossingen voor de luchtvaart.

 

Byteflies is de Rising Star

De Rising Star 2018 werd geselecteerd uit de tien meest beloftevolle bedrijven die minder dan vier jaar actief zijn. Een onafhankelijke jury, voorgezeten door Duco Sickinghe, CEO van Fortino, beoordeelde de investor pitch van elk bedrijf op basis van de schaalbaarheid van hun businessconcept, het globaal marktpotentieel, de kwaliteit van het management en het disruptief vermogen van de innovatie. De Rising Star-winnaar is Byteflies, een bedrijf gespecialiseerd in draagbare gezondheidsoplossingen.

Founders Hans Danneels en Hans De Clercq: “Wat een fantastisch gevoel! Tot Rising Star 2018 benoemd worden is de bekroning voor het harde werk dat wij met ons team 3,5 jaar lang hebben geleverd, het zijn vooral zij die deze prijs verdienen. Het doel van een onderneming op de starten is natuurlijk om een mooie business uit te bouwen. Groei is daar een belangrijk onderdeel van. We gaan ons blijven inzetten om volgend jaar mee te dingen voor de FAST 50 -prijs!”

Als winnaar van de Rising Star-award zal Byteflies kunnen deelnemen aan het Deloitte Innovation Centre Booster Programma. De Belgisch-Amerikaanse startup krijgt een Deloitte-mentor toegewezen en wordt begeleid bij tal van aspecten die vitaal zijn voor zijn doorbraak en groei.

REIN4CED, dat actief is in innovatieve composietmaterialen werd uitgeroepen tot Most Disruptive Innovator. Deze award wordt toegekend aan de Rising Star-genomineerde die het meest revolutionaire concept of product heeft ontwikkeld in een specifiek technologiesegment.

Business Forum                                                            

Voor het derde jaar op rij werd het Fast 50 Business Forum georganiseerd voorafgaand aan de  awardsceremonie die plaatsvond in het Deloitte Gateway-gebouw in Zaventem. Tijdens het Business Forum kregen de finalisten van de Fast 50 en Rising Star de kans om hun producten of diensten voor te stellen op het networking event. Tijdens deze vijfde editie organiseerde Deloitte ook een matchmakingsessie. Dit vond plaats tijdens het business forum dat jaarlijks aan de Awards Ceremony gekoppeld wordt. Deloitte brengt op die manier groeibedrijven met de CEO’s van corporates en familiebedrijven samen om zo deuren te openen die normaal gezien slechts heel moeizaam opengaan. Met deze ‘matchmaking’ wil Deloitte dus kruisbestuivingen stimuleren en de technologische innovatie hier in België nog sterker aanmoedigen.

Naast thematische breakoutsessies kwamen in de namiddag keynote sprekers aan de beurt onder wie Pattie Maes, Professor Ambient Intelligence aan het Massachusetts Institute of Technology (MIT), die het had over de toekomst van Extended Intelligence en Veroniek Collewaert, professor aan de Vlerick Business School, die het Rising Star Monitor 2018-rapport, ‘The many faces of growth’, voorstelde. Dit rapport biedt een dynamisch overzicht betreft scale-up praktijken. Het event werd bijgewoond door start-ups, snel groeiende en innovatieve technologiebedrijven, incubators en accelerators, durfkapitalisten, trend watchers en grote ondernemingen.

“De awards en de erkenning van de successen van de Fast 50 deelnemers zijn belangrijk, maar Deloitte’s Technology Fast 50 is meer dan een wedstrijd,” zegt Nikolaas Tahon. “We willen een community opbouwen en al haar leden de kans geven om hun netwerk te ontwikkelen, best practices te delen en hun kennis van bedrijfskritische thema’s te verdiepen. Sinds de lancering in 2016, is het Fast 50 Business Forum een belangrijk onderdeel van het programma gebleken. Dit jaar hebben ongeveer 230 technologiebedrijven, Fast 50-partners en vertegenwoordigers uit de wereld van innovatie, technologie en investeringen het event bijgewoond om ervaringen te delen en zich voor te bereiden op groeiopportuniteiten.”

De 2018 editie van de Belgische Deloitte Technology Fast 50-wedstrijd werd georganiseerd in samenwerking met Oracle/Netsuite en Fortino Capital. Voor meer informatie kunt u terecht op www.fast50.be

Click to comment
DIGITAL TRANSFORMATION SUMMIT

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top