Connect with us
woman-sunglasses

E-commerce

Black Friday: een nieuw record met 8,2 miljoen elektronische transacties

Black Friday: een nieuw record met 8,2 miljoen elektronische transacties

Black Friday heeft dit jaar een nieuw record neergezet. Worldline, de Europese koploper in de sector betalingen en transactiediensten, heeft 8,2 miljoen elektronische transacties genoteerd, wat een stijging is met 15% tegenover een normale vrijdag (16/11) en met 12% tegenover hetzelfde evenement verleden jaar. Het Black Friday-effect is uiteraard duidelijk zichtbaar in de e-commerce, met een stijging van de transacties met 65% tegenover de vrijdag daarvoor.

Black Friday is een commercieel evenement dat elk jaar terugkomt op de dag na het Thanksgiving-feest in de Verenigde Staten. De laatste jaren blijft het de populariteit van het fenomeen steeds verder toenemen in België.

We stellen vast dat Black Friday, in het begin enkel in de e-commerce aanwezig, ook een belangrijk evenement wordt in de bakstenen winkels. Zo heeft Wordline een stijging van de transacties met meer dan 10% genoteerd in vergelijking met een normale vrijdag (16/11) en met 12% in vergelijking met hetzelfde evenement verleden jaar. "Deze cijfers tonen aan dat de Belgische gebruikers bijzonder veel waardering hadden voor de vele activiteiten en promo`s die de handelaars ter gelegenheid van Black Friday uitgerold hadden. Dit bevestigt de populariteit van grote commerciële evenementen in België", verklaart Eric Spapens, marketing director bij Worldline.

De Belgen hebben ook het hele weekend geprofiteerd van de aanbiedingen van Black Friday: zij hebben immers 10% meer transacties verricht in vergelijking met hetzelfde weekend verleden jaar. Worldline noteerde een piek van 13.771 transacties per minuut op vrijdag 23 november om 12u15.

Click to comment
Beelance Forum Digital Summer School

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top