Connect with us
woman-sunglasses

Market news

België overweegt om de 5G van Huawei te verbannen

België overweegt om de 5G van Huawei te verbannen

Enkele Europese landen, waaronder België, willen Huawei verhinderen om zijn 56 infrastructuur uit te rollen.

Na de arrestatie van zijn CFO, die verdacht wordt van fraude om de Amerikaanse sancties tegen Iran te omzeilen, wordt de Chinese gigant nu geconfronteerd met verschillende Europese landen die sancties tegen het bedrijf overwegen, om het te verhinderen om haar 5G infrastructuur uit te rollen.

Het Centre for Cybersecurity Belgium (CCB) overweegt met name Huawei van het grondgebied te verbannen, net zoals dat al het geval is in de Verenigde Staten, Canada, Australië en Nieuw-Zeeland. De technologie van Huawei, dat leverancier is voor de operatoren Proximus en Orange Belgium, zou immers risico`s inhouden en backdoor kunnen bevatten voor spionage door de Chinese overheid.

"Wij hebben onlangs via nationale en internationale kanalen objectieve onderzoeken gevraagd die aantonen dat het gebruik van de technologie van Huawei risico`s inhouden. Wij hebben contact opgenomen op academisch, burgerlijk en officieel niveau", zo legt Miguel De Bruycker uit, directeur van CCB.

Huawei is niet ongerust: "Wij hebben niets te vrezen. Wij werken perfect volgens de voorschriften die bijzonder streng zijn voor wat netwerkinfrastructuur betreft", zo verklaarde een woordvoerder van het bedrijf.

In het Verenigd Koninkrijk is MI6 de regering aan het pushen om Huawei op haar grondgebied te laten verbieden op de markt van 5G-infrastructuur.

 

Click to comment

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top