Connect with us
woman-sunglasses

Market news

Befimmo neemt Silversquare over

Befimmo neemt Silversquare over

De Belgische groep heeft zopas Silversquare verworven voor 7,1 miljoen euro. Silversquare is al 10 jaar de Belgische koploper in coworking spaces.

Toen het zijn eerste coworking space oprichtte in 2008, was Silversquare pionier in deze sector voor België en Europa. 10 jaar later beheert het bedrijf 5 centra, voor een gezamenlijke oppervlakte van 15.200 m², telt het meer dan 1.000 leden en genereert het een omzetcijfer van ongeveer 5,3 miljoen euro.

Vandaag biedt Silversquare inspirerende, kant-en-klare werkplekken aan, die onder andere een onthaaldienst bevatten, meubels, catering,  vergaderruimtes, IT-diensten, fotokopiemachines, enz. Silversquare biedt zijn leden flex- of vaste kantoren, zelfs private kantoorruimten voor de KMO, in het kader van een aansluitingscontract met flexibele duur (1 dag, 1 maand, 1 jaar, enz.).

De bedrijven zijn er zich steeds meer van bewust dat de kwaliteit van de werkplek, flexibiliteit en mobiliteit sleutelelementen zijn om medewerkers aan te rekken en aan zich te binden. Die werknemers zijn efficiënter in een inspirerende werkplek; zij willen deel uitmaken van een community die hen motiveert om te innoveren en hun prestaties te verbeteren. Door Silversquare over te nemen wil Befimmo een antwoord bieden op deze evolutie in de behoeften door het eerste BeLux netwerk te ontwikkelen van hybride kantoren.

Met deze overname zal Befimmo in staat zijn om verschillende oplossingen voor werkplekken aan te bieden in een model van hybride kantoren, gaande van het traditionele kantoor tot een pand volledig gewijd aan coworking en een mix van beide oplossingen. De gebruikers genieten van een flexibiliteit op vlak van tijd (duur van hun contract), werkplek (zij gebruiken meer of minder ruimte naargelang hun behoefte), en vergaderfaciliteiten. Zij kunnen zich van de ene plek naar de andere verplaatsen, afhankelijk van hun voorkeur en hun werkuren.

De portefeuille van Befimmo zal een netwerk van hybride kantoren met hoge densiteit worden, afgestemd op het plaatselijk economisch weefsel, en alle gebruikers zullen kunnen genieten van de expertise op vlak van animatie van de community, van networking, van evenementen en dienstverlening. Dit uitgebreide BeLux netwerk zal alle gebruikers oplossingen bieden met flexibele mobiliteit.

De volgende grote stap zal de opening zijn van een groter coworking center van Silversquare in de gebouwen A en E van Quatuor3 in Brussel, met een oppervlakte van 10.000 m². Het Silversquare Quatuor center zal het perfecte voorbeeld zijn van de combinatie van verschillende kantoormodellen op eenzelfde site, maar het zal ook de nadruk leggen op de absolute noodzaak om een complete waaier diensten aan te bieden. Buiten coworking zal Quatuor ook diensten aanbieden zoals een bibliotheek, een fitnesszaal, catering, een evenementenruimte, een binnentuin, dakterrassen, een tijdelijke plek en nog veel meer. De integratie van een Silversquare coworking center in Quatuor beklemtoont de wil om het project open te stellen voor de stad en om een verbinding tot stand te brengen tussen het kloppende hart van Brussel, het culturele centrum en de Noordwijk.

"Ik ben ervan overtuigd dat dit nieuw model van `hybride kantoren` zal bijdragen tot de evolutie van de Belgische kantorenmarkt, door een verschillend gebruik van de ruimte aan te bieden ten behoeve van een verscheidenheid aan gebruikers, met meer flexibiliteit in tijd en ruimte. Dit nieuwe model is een belangrijke strategische stap voor Befimmo en breidt zijn aanbod uit naar de huidige behoeften van de markt, "aldus Benoît De Blieck, CEO van Befimmo.

Befimmo heeft een akkoord afgesloten met de aandeelhouders van Silversquare Holding SA voor de onmiddellijke overname door Befimmo van een meerderheidsaandeel van 61% in Silversquare Holding SA, voor een bedrag van 7,1 miljoen euro. Dat omvat 100% van de aandelen van de privaataandeelhouders, beheerd door Alphastone, naast een structuur voor aankoop- en verkoopopties vooraleer te leiden naar de overname door Befimmo van de overblijvende aandelen die nog in handen zijn van de oprichters. Deze overname zou over een periode van minstens 5 jaar lopen, en tijdens de loop ervan zullen de stichtende vennoten, in hun functie van CEO`s, als team belast zijn met het verderzetten van de ontwikkeling van het bedrijf.

De coworking centers zouden, zodra zij volledig operationeel zijn, een hogere bijdrage moeten genereren dan wat behaald wordt door het klassieke verhuren van deze ruimten, en bovendien de aantrekkelijkheid van de portefeuille van Befimmo moeten versterken. Naar verwachting zal dit effect geleidelijk toenemen naarmate een ambitieus ontwikkelingsplan wordt geïmplementeerd.

"Wij zijn heel blij met deze overname. Het is een zeer natuurlijke evolutie, na een jaar van nauwe en positieve samenwerking binnen ons partnerschap, waarbij bevestigd werd dat wij dezelfde visie en dezelfde waarden delen", zo verklaarde Martine Rorif, COO van Befimmo.

 

Click to comment
DIGITAL TRANSFORMATION SUMMIT

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top