Connect with us
woman-sunglasses

International

Tesla installeert zich in China

Tesla installeert zich in China

Elon Musk kondigde maandag aan dat er binnenkort in Shanghai begonnen wordt met de bouw van een fabriek voor elektrische wagens.

"Wij kijken ernaar uit om vandaag te starten met het bouwproces van de @Tesla giga-fabriek in Shanghai", zo schreef Elon Musk op zijn officiële Twitter-account. "Het is de bedoeling om nog deze zomer de bouw af te ronden, en einde dit jaar te starten met de productie van Model 3, om volgend jaar grote productievolumes te bereiken", tweette hij eveneens.

Volgens de Chinese media zou de directeur van Tesla in Shanghai een ceremonie bijwonen voor het opstarten van de werken.

In juli had Tesla zijn voornemen bekend gemaakt om een fabriek te bouwen met een jaarlijkse productiecapaciteit van meer dan 500.000 wagens, de eerste buiten de Verenigde Staten, om het bedrijf zo rechtstreeks toegang te geven tot de Chinese elektrische automarkt.

De twee landen zijn momenteel in een opbod verwikkeld van verhoging van de douanerechten voor hun respectieve producten, en China had het verleden jaar in het bijzonder  op de Amerikaanse wagens en auto-onderdelen gemunt. In december, in het kader van de commerciële wapenstilstand die de twee grootmachten gesloten hadden, had Peking echter de opschorting aangekondigd van deze extra douaneheffingen op auto`s en auto-onderdelen, geïmporteerd uit de Verenigde Staten.

De concurrentie voor Tesla in China zal heel hard zijn, in een economisch klimaat dat somberder is dan het in juli was. De elektrische transportsector zou echter niet ophouden met groeien in China, aangemoedigd door een Chinese overheid die op alle mogelijke manieren een chronische luchtvervuiling wil bestrijden.

Volgens Bloomberg zal de fabriek een 5 miljard dollar gaan kosten. Tesla heeft verzekerd dat het voor 100% eigenaar is  van de fabriek, terwijl China toch voor productiefabrieken eist dat in zee gegaan wordt met een plaatselijke partner, met als inzet het delen van winst en technologieën.

Click to comment
Beelance Forum Digital Summer School

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top