Connect with us
woman-sunglasses

Market news

Econocom stimuleert zijn groei met "georkestreerde" oplossingen

Econocom stimuleert zijn groei met "georkestreerde" oplossingen

Het IT-bedrijf meldt een groei van zijn activiteiten met 8% in 2018, wat zijn omzetcijfer op 2,85 miljard euro brengt. De rendabiliteit is bovendien sterk verbeterd in het tweede semester, en dit dankzij een goede kostenbeheersing.

De specialist in digitale transformatie heeft in 2018 een omzetcijfer genoteerd van 2,85 miljard euro. Een stijging van het resultaat met 15%, dankzij de ontwikkeling van aan services gelinkte activiteiten.

De organische groei van 5,4% wordt gedragen door de diensten integratie, mobiliteit en veiligheid, en ook door outsourcingdiensten. Het omzetcijfer afkomstig van de tak "Products & Solutions" is met 26,8% gestegen waarvan 9,5% organisch. Het bedrijf profiteert van zijn positionering op "georkestreerde" oplossingen die design, inkoop van materialen en diensten combineren.

De groep streeft ernaar om in 2019 een courant bedrijfsresultaat van 128 miljoen euro te bereiken bij constante perimeter.

Het nieuwe management heeft aangegeven dat "het bijzonder alert zal zijn op het genereren van contanten en het handhaven van een sterke discipline op het gebied van kostenbeheer".

"Het tweede semester van 2018, en in het bijzonder het einde van het jaar, zag een opmerkelijke mobilisatie van teams die ons in staat stelden onze nettoschuld-doelstelling aanzienlijk te overschrijden en zo onze financiële en strategische manoeuvreerruimte te vergroten. Econocom is klaar voor een nieuwe groeifase in een zich steeds verder uitbreidende digitale markt ", aldus Jean-Louis Bouchard, President en CEO van Econocom.

Click to comment
Beelance Forum Digital Summer School

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top