Connect with us
woman-sunglasses

International

Mobile World Congress: plooibare smartphone en 5G op het programma

Mobile World Congress: plooibare smartphone en 5G op het programma

Het Mobile World Congress, de jaarlijkse beurs van de telecomindustrie, heeft maandag in Barcelona de deuren geopend voor vier dagen vol met de nieuwste evoluties van de mobiele telefoon wereldwijd, te beginnen met 5G.

Bijna 80.000 bezoekers uit de hele wereld waren aanwezig: ingenieurs, wetenschappers en beleggers. Het moet gezegd worden dat de toegangsprijs niet aanmoedigend is. Dit jaar moet u rekenen op 795 euro tot… 5.000 euro! Voor die prijs krijgt de bezoeker een VIP-behandeling: taxi aan de luchthaven, bevoorrechte toegang tot alle conferenties, en ontmoeting met de bazen van de grootste techbedrijven.

Het MWC, de wereldwijde hoogmis van de sector, wordt georganiseerd door de wereldwijde vereniging van operatoren (GSMA), maar is eerder gericht op professionals dan de Consumer Electronic Show (CES) in Las Vegas. Dit jaar worden opnieuw meer dan 100.000 bezoekers verwacht voor de beurs, die meer dan 2.000 exposanten kunnen ontdekken.

Het merendeel van de grote wereldwijde operatoren, leveranciers van netwerkapparatuur, cybersecuritybedrijven of start-ups, afkomstig uit 200 landen, zal van deze vier dagen gebruik maken om niet alleen ideeën uit te wisselen over de 5e generatie van mobiele telefonie, maar ook over de bescherming van de privacy, artificiële intelligentie en de toekomstige services voor de gebruikers.

Verschillende institutionele vertegenwoordigingen zullen ook aanwezig zijn, alsook de meeste grote fabrikanten van mobiele telefoons - met uitzondering van het Amerikaanse Apple, dat traditioneel afwezig blijft op Barcelona.

Tot de 41 Belgische exposanten behoren CE+T, Back2Buzz, Communithings, Sentiance, Tessares, Rlaktr, Imec, BICS en andere.

Click to comment

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top