Connect with us
woman-sunglasses

International

Facebook: binnenkort een cryptomunt?

Facebook: binnenkort een cryptomunt?

Facebook zou met een team van vijftig personen werken aan een munt, waarmee gebruikers van WhatsApp bijvoorbeeld geld naar elkaar kunnen sturen.

Volgens de New York Times zou het bedrijf een eigen cryptomunt voorbereiden. De bedoeling van dit project zou zijn dat gebruikers van Facebook en WhatsApp elkaar geld zouden kunnen sturen en bijvoorbeeld ook een restaurantrekening onder elkaar kunnen verdelen. Facebook zou een team van vijftig personen samengesteld hebben om het systeem te creëren, aldus nog de Amerikaanse krant.

Indien Facebook iets wil creëren dat daadwerkelijk in het dagelijks leven gebruikt kan worden, dan moet het wel een munt bedenken die een relatief stabiele koers heeft, zonder die echter te koppelen aan de munt van eender welk land. Het valt ook te bezien hoe de technologiereus zal omgaan met het fundamenteel `gedecentraliseerd` karakter van een cryptomunt. In principe neemt niemand de eindverantwoordelijkheid van een dergelijke munt op zich, en het is dus aan de gebruikers om zichzelf te beschermen tegen diefstal, verlies of fraude. Maar als Facebook een eigen cryptomunt op zijn platform wil introduceren, dan zal het waarschijnlijk toch een zekere controle erover willen uitoefenen, al is het maar om cyberboeven buiten te houden.

Facebook heeft niet gereageerd op het artikel dat in de NY Times verschenen is, maar het bevestigt wel dat het `blockchain` projecten aan het voorbereiden is. Het bedrijf is voor de rest niet het enige om aan een eigen cryptomunt te werken, vermist de messaging-diensten Telegram en Signal ook zouden werken aan projecten van dezelfde slag.

Click to comment
Beelance Forum Digital Summer School

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top