Connect with us
woman-sunglasses

Campaigns

TBWA en Play Sports laten reclamepanelen reageren op wedstrijdgebeurtenissen

TBWA en Play Sports laten reclamepanelen reageren op wedstrijdgebeurtenissen

TBWA bedacht een primeur voor Play Sports. Tijdens AA Gent – Standard liet de zender de reclameboarding in de Ghelamco-arena live reageren op wedstrijdgebeurtenissen. Met straffe momenten uit de Gentse voetbalgeschiedenis wou Play Sports, fans en spelers inspireren tijdens de levensbelangrijke wedstrijd. Resultaat: een 2-1 overwinning.

Het werd een historische wedstrijd vrijdagavond voor AA Gent. De club versloeg Standard met een klinkende overwinning. Sportzender Play Sports hielp de club in hun race naar play off 1 geven met een opvallende stunt.

Fans en spelers kregen een primeur te zien: Play Sports liet de reclameborden langs het veld live inspelen op wat er tijdens de wedstrijd gebeurde. Zo werden er telkens iconische clubmomenten aangehaald op basis van live-acties. Een voorbeeld: toen AA Gent met 1-0 voorkwam, toonde de reclame-boarding beelden van een wedstrijd uit 2015. Toen werd Gent kampioen tegen Standard met 2-0.

Die dubbele score kwam er na een vrije trap. Het moment waarop de boarding dit liet verschijnen: “Vrije trap? Remember 24 november 2015. Toen scoorde Milicevic een beauty tegen Lyon. Krul hem nu ook maar binnen. Allez Buffalo!” Wat ook meteen gebeurde.

In totaal werden 25 live-boodschappen getoond tijdens de wedstrijd. De reclameborden - van het bedrijf Brightboard - zullen binnenkort ook navolging krijgen in andere stadions. De zender ziet het project als een mooi extraatje voor de fans in het stadion en thuis. Bedoeling is om fans te motiveren en alle fantastische momenten uit de geschiedenis van hun Club te laten herbeleven. Want zo wordt aangetoond dat in voetbal alles kan, met de geschiedenis als bewijs. De ideale opwarmer voor de Play Offs.

Click to comment

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top