Connect with us
woman-sunglasses

Start-up

Orange Belgium investeert in de scale-up CommuniThings

Orange Belgium investeert in de scale-up CommuniThings

Orange Belgium investeert rechtstreeks in een van zijn Orange Fab scale-ups, CommuniThings, en sluit een commercieel partnership met als doel supergeavanceerde slimme parkeeroplossingen op de markt te brengen. Finance.Brussels, Essex Innovation en Orange Belgium zullen samen 3 miljoen euro in de scale-up pompen.

Orange biedt IoT-oplossingen aan via zijn IoT-netwerken. Om die lijn door te trekken, gaat Orange deze investering koppelen aan een langetermijnpartnership om de slimme parkeeroplossingen van CommuniThings over heel België te verspreiden. Bovendien zal de investering bijdragen aan de globale expansie van CommuniThings, want ze leidt de uitrol van zijn platform over IoT-netwerken in.

Het gebruik van low-powerconnectiviteit, zoals NB-IoT, LTE-M en LoRaWAN, maakt het mogelijk om draadloze sensoren uit te rollen die uitsluitend via batterijen met een levensduur van 5 tot 7 jaar opgeladen worden. Bijgevolg hoeven steden en bedrijven niet fors in energiebevoorrading te investeren, want ze kunnen vasthouden aan hun bestaande repeaters en gateways.

De investering zet de gedeelde ambitie van Orange Belgium, CommuniThings en Finance.Brussels in de verf: het fileprobleem aanpakken en makkelijker parkeerplaats vinden via state-of-the-art IoT-technologie in combinatie met IoT-sensoren en verrijkte oplossingen voor parkeerbeheer. De oplossingen zijn op maat gemaakt van steden, parkeerterreinen en kantoorgebouwen.

Naar aanleiding van de lancering van de Narrow-band IoT- en LTE-M-netwerken van Orange Belgium, met een 100 % dekking van het Belgische grondgebied tot gevolg, kondigde CommuniThings zijn eerste commerciële roll-out aan in de stad Luik, in juni 2018. Andere steden sprongen snel op de kar, met liveprojecten in Brussel (gehandicaptenzones), Saint-Ghislain (Shop & Drive), Aarschot, Asse en Deerlijk. En het einde is zeker nog niet in zicht.

De oplossingen zijn een combinatie van parkeergeleiding via een mobiele app voor bewoners enerzijds en een betere handhaving dankzij real-time alerts van parkeerovertredingen aan parkeerwachters anderzijds. CommuniThings biedt andere derden die hun mapping- en navigatieoplossingen voor hun gebruikers willen optimaliseren open data aan, wat na verloop van tijd moet leiden tot een betere mapping van verkeer en mobiliteit.

Michaël Trabbia, CEO van Orange Belgium: "Als een leider in Machine-to-Machinecommunicatie en het Internet of Things zijn we voortdurend op zoek naar zinvolle innovaties om de concurrentiekracht van bedrijven te verhogen en de diensten voor Belgische consumenten te verbeteren. Het doet mij veel plezier om te investeren in CommuniThings, een scale-up die rechtstreeks voortkwam uit Orange Fab, het exclusieve acceleratornetwerk van scale-ups dat Orange in het leven riep om hun groei in België en wereldwijd te ondersteunen. Deze investering gaat gepaard met een hecht commercieel partnership waardoor Orange Belgium zijn IoT-portfolio kan uitbreiden met de innovatieve slimme parkeerdiensten van CommuniThings, over ons landelijke NB-IoT/LTE-M-netwerk, dat wij als eersten uitrolden in België."

Etay Oren, CEO van CommuniThings, bevestigt: "CommuniThings is klaar om snel te groeien, en we kunnen ons geen betere partner inbeelden om die groei mee te realiseren. De commerciële slagkracht en technologische knowhow van Orange Belgium waren van groot belang om dit partnership te smeden en op die manier, met de hulp van onze partner, onontgonnen markten te verkennen. Tot slot zijn we ook Finance.Brussels en Essex Innovation dankbaar voor hun steun op lange termijn."

Pierre Hermant, Voorzitter van het Uitvoerend Comité van Finance.Brussels: "De gezamenlijke investering van Finance.Brussels en Orange Belgium is kenmerkend voor onze strategie: door samen met grote bedrijven te investeren, ondersteunen we Brusselse ondernemingen in hun groei. Het consortium gebruikt het risicodragende kapitaal en het regionale netwerk van Finance.Brussels in combinatie met de technologische expertise en commerciële middelen van Orange Belgium om CommuniThings te ondersteunen in zijn wereldwijde expansie. Bovendien draagt deze technologie bij aan een betere stadsmobiliteit. Dat is een van de domeinen waar we het liefst in investeren, want het verbetert de levenskwaliteit van alle inwoners van Brussel."

Click to comment

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top