Connect with us
woman-sunglasses

Studies

5G wereldwijd in 2022

5G wereldwijd in 2022

De meeste operatoren uit de hele wereld zullen hun commerciële diensten voor 5G tegen 2022 ontplooid hebben. En 12% ervan zal dergelijke diensten al in 2019 aanbieden. Een grote uitdaging voor de betrokken spelers.

In 2022 zal de grote meerderheid van de operatoren (98%) zijn commerciële diensten voor 5G al uitgerold hebben, zo blijkt uit een onderzoek van Vertiv en 451 Research bij meer dan 100 telecomoperatoren over de hele wereld.

Volgens het onderzoek zullen deze diensten draaien rond de ondersteuning van de bestaande datadiensten (96%) en nieuwe diensten aan de gebruikers (36%). Ongeveer een derde van de respondenten (32%) hoopt de bestaande diensten aan de bedrijven te ondersteunen, en 18% zegt dat zij van plan zijn om de bedrijven nieuwe diensten te leveren.

Naarmate de netwerken zullen evolueren en de dekking uitgebreid wordt, zal de 5G-technologie een sleutelfactor worden bij het ontstaan van nieuwe Edge-gebruikscases, die een hogere bandbreedte vereisen en een datatransmissie met lage latentie. Zoals dat al het geval is voor bijvoorbeeld virtual en augmented reality, digitale gezondheidszorgen en slimme huizen, gebouwen, fabrieken en steden.

Maar de meerderheid van de respondenten (68%) verwacht geen totale dekking van de 5G te bereiken tegen 2028 of later. 28% hoopt een totale dekking te hebben tegen 2027, terwijl slechts 4% rekent op een totale dekking tegen 2025.

"5G is de belangrijkste en moeilijkste uitdaging waarmee de telecomindustrie ooit geconfronteerd werd", zo verklaarde Brian Partridge, Vice President research bij 451 Research.

Het hele rapport is hier te vinden: www.Vertiv.com/5Greport

Click to comment
Digital Summer School

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top