Connect with us
woman-sunglasses

Focus

Google investeert nog eens 600 miljoen in Saint-Ghislain

Google investeert nog eens 600 miljoen in Saint-Ghislain

Google kondigt aan dat het tegen 2021 een vierde datacenter bouwt in België. In totaal heeft de tech gigant al meer dan 1,5 miljard euro geïnvesteerd.

Google kondigt de bouw aan van een vierde datacenter in België tegen 2021. Het zal op de site van Saint-Ghislain gevestigd worden. Een operatie die 600 miljoen euro bedraagt. In een persbericht stipt Google België dat dat investering van Google in België nu het 1,5 miljard euro overstijgt.

"De nieuwe investering van Google creëert nog meer werkgelegenheid, en dat op duurzame wijze", verklaart Caroline Decamps, General Manager bij het investeringsagentschap Idea aan onze collega`s van L`Echo. "Het digitale speelt een sleutelrol bij de plaatselijke economische ontwikkeling, en de aanwezigheid van Google kadert in een bredere trend, vermits de onderzoekscentra, universiteiten en start-ups samenwerken om de mogelijkheden die het digitale biedt zo goed mogelijk te benutten."

Tien jaar geleden heeft Google zijn eerste datacenter geopend op de site van Saint-Ghislain. De technologiegroep stelt momenteel een 350 personen tewerk in ons land.

Click to comment
Beelance Forum Digital Summer School

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top