Connect with us
woman-sunglasses

International

Skype: een telecomoperator volgens het HvJEU

Skype: een telecomoperator volgens het HvJEU

Skype, de messaging- en telefoondienst van Microsoft, kan beschouwd worden als een telecomoperator, vermits hij een betalend aanbod aanbiedt en een akkoord afgesloten heeft met netwerkoperatoren om oproepen te routeren, zo verklaarde woensdag het Europees Hof van Justitie (HvJEU)

Het HvJEU werd door een Belgische rechtbank en het Belgisch Instituut voor Post- en Telecommunicatiediensten (BIPT) gedaagd om te bepalen of de SkypeOut-service van Skype, die betaalde oproepen naar vaste lijnen en mobiele telefoons vanaf een computer mogelijk maakt, onderworpen moest zijn aan dezelfde regels als een traditioneel telecommunicatiebedrijf.

Skype voerde aan dat het zelf geen signalen uitzond en geen elektronische communicatiediensten leverde zoals gedefinieerd in de EU-regels. In reactie op het vonnis van het HvJEU zei Microsoft dat het zich zou voegen naar het besluit van de rechtbank, waardoor SkypeOut naar een duurder regelgevingskader zal gaan.

In een poging om de kloof tussen traditionele telecomoperatoren en hun nieuwe internetgebaseerde concurrenten te overbruggen, heeft de Europese Commissie twee jaar geleden een reeks regels voor de sector aangenomen. Deze regels, bekend als de European Electronic Communications Code (EECC), hebben betrekking op Skype, WhatsApp en Messenger - twee applicaties die aan Facebook toebehoren - en andere voice-over-IP diensten (VoIP). De EU lidstaten hebben tot eind 2020 de tijd om deze regels toe te passen.

Click to comment
Beelance Forum Digital Summer School

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top