Connect with us
woman-sunglasses

Mobile

Je bus- of tramticket rechtstreeks in de Belfius Mobile app

Je bus- of tramticket rechtstreeks in de Belfius Mobile app

Vanaf vandaag 11 juni kunnen Belfius-klanten voordelige digitale vervoerbewijzen bij De Lijn kopen met hun smartphone en de Belfius-app, zonder een aparte app te moeten downloaden of nog naar het loket of de automaat te moeten gaan. Dit is ook tot de helft goedkoper dan een ticket kopen bij de chauffeur. Na het succes van het “kaartloos tanken” in de Lukoil-tankstations en de aankoop van dienstencheques of toegangskaarten voor de Belfius EuroHockey Championships breidt Belfius het aanbod in Belfius Pop-Up snel verder uit. Met als doel: het leven van zijn klanten gemakkelijker maken met steeds meer praktische, dagdagelijkse niet-financiële diensten in domeinen als vervoer en mobiliteit, vrije tijd, enz.

Dankzij Belfius Pop-Up kunnen Belfius-klanten voortaan snel en eenvoudig m-tickets of m-cards10 bij De Lijn kopen met hun smartphone. Het is de gedroomde gelegenheid om vanaf deze zomer, zoals miljoenen reizigers vorig jaar, volop te profiteren van de kusttram die – met zijn 68 haltes – De Panne en Knokke-Heist met elkaar verbindt.

Het m-ticket

- kost 1,80 euro 

- is één uur geldig na activatie.

- wordt meteen na aankoop via Belfius Pop-Up automatisch geactiveerd.

De m-card10

- kost 15 euro (1,50 euro per rit)

- bevat 10 tickets die 1 jaar geldig zijn

- elk ticket is één uur geldig na activatie

- het ticket activeer je zelf voor je op de bus of tram stapt. 

Deze digitale vervoerbewijzen zijn geldig op alle bussen en trams van De Lijn (uitgezonderd de Limburgse snellijnen)

Hoe werkt het ?

Voordat je digitale bus-of tramtickets van De Lijn kan kopen, moet je je eenmalig registreren. 

Selecteer De Lijn in Belfius Pop-Up. Klik op “Nu registreren”. Vul je gsm-nummer in en accepteer de algemene voorwaarden van De Lijn.

Hoe koop ik een ticket? 

Eens je geregistreerd bent, klik je op “Een ticket kopen”. Kies vervolgens het type vervoerbewijs dat je wil aankopen: m-tickets of m-cards10. Als je meerdere m-tickets wil kopen kan je het gewenste aantal invullen. Bevestig de aankoop. Als je opstapt, toon je het geactiveerde ticket op jouw smartphone aan de chauffeur. De aangekochte tickets vind je terug in “Mijn tickets”.

Goed om te weten

Je kunt met één smartphone voor verschillende personen een m-ticket kopen. Heb je een m-card10 gekocht, dan kan je zoveel tickets activeren als er nog op de m-card10 staan. Met dien verstande uiteraard dat alle medereizigers tijdens de volledige rit samen blijven met de persoon die de vervoerbewijzen op zijn smartphone heeft geactiveerd.

 

 

Click to comment
Digital Summer School

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top