Connect with us
woman-sunglasses

Start-up

Belgische insurtech Qover haalt 8 miljoen op

Belgische insurtech Qover haalt 8 miljoen op

De 3 jaar geleden gelanceerde start-up had in april 2017 al 5,5 miljoen euro opgehaald in serie A.

Qover, de favoriete verzekeringspartner van digitale bedrijven, maakte vandaag op zijn website bekend dat hij 8 miljoen euro opgehaald heeft in een financieringsronde geleid door Alven en Portag3 Ventures. De serie A belegger Anthemis heeft ook deelgenomen aan de fondsenwerving.

In 2016 waren Quentin Colmant en Jean-Charles Velge echte pioniers toen zij verzekeringsproducten aanboden via open API of als white label. Met Qover kan men niet-levensverzekeringsproducten lanceren in gelijk welk Europees land in amper zes weken tijd. De verzekeringsproducten van Qover verzekeren vandaag bijna 50.000 mensen in acht Europese landen.  

Het bedrijf heeft tevens bloeiende partnerschappen afgesloten met andere digitale vernieuwers zoals Deliveroo. En er komen steeds meer partnerschappen bij, bijvoorbeeld met Immoweb van Axel Springer, het belangrijkste vastgoedplatform in België, voor de woonverzekering, de huurverzekering en de eigenaarsverzekering.

De nieuwe fondsen moeten dienen om de groei van het jonge bedrijf in sommige verticale sectoren te versnellen, onder andere door de verzekeraars te ondersteunen via kant-en-klare oplossingen voor hun digitale acquisitiekanalen. Jean-Charles Velge, medeoprichter van Qover, legt uit: "Wij opereren op de kruising van technologie en verzekering. Het is onze missie  om de voorkeurspartner te zijn van alle bedrijven die op zoek zijn naar een digitale verzekering. Met deze financiering kunnen wij onze ontwikkeling versnellen evenals onze Europese investeringen in R&D en de spintstechnologieën".

Buiten zijn commerciële uitrol en zijn investeringen in R&D, wil Qover nu zijn team uitbreiden en topklasse ingenieurs aanwerven, productmanagers, projectleiders en bedrijfsontwikkelaars.

"Het indrukwekkende palmares van Qover en zijn ambitieuze groeiplannen maakten van de investering in dit team een aantrekkelijk aanbod", zo verklaarde Hélène Falchier, partner bij Portag3 Ventures. "Zij hebben een duidelijk idee van wat zij willen doen, en wij zijn verheugd dat wij onze expertise en ons netwerk kunnen benutten om hen te helpen nieuwe toppen te bereiken".

Click to comment
Beelance Forum Digital Summer School

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top