Apple Pay beschikbaar bij N26 België

De klanten van de mobiele bank N26 kunnen voortaan betalen met Apple Pay. Een dienst die zowel in de winkels als via mobiele toepassingen beschikbaar is op de smartphones en mobiele toestellen van het merk Apple.

post-image-3

Sinds zijn lancering in België positioneert de digitale bank N26 zich als een pionier op vlak van financiële innovatie. Door nu Apple Pay toe te voegen aan zijn betaalopties, wil de `fintech` tegemoetkomen aan de behoeften van zijn klanten voor een vereenvoudiging van mobiele transacties.

Met Apple Pay kunnen de gebruikers hun betalingen sneller uitvoeren dan met de traditionele debet- en kredietkaarten. Het is dus niet meer nodig om zijn portefeuille te openen om te betalen, wanneer men gaat winkelen.

In de winkels werkte Apple Pay met de iPhone SE, de iPhone 6 en meer recente modellen, alsook met de Apple Watch. De betalingen verlopen ook contactloos via de Apple smartphones, de Apple Watch en de MacBook computers, dankzij de Touch ID-toets op het klavier.

Bij betalingen online of via apps geschiedt de authenticatie met Touch ID of de gezichtsherkenning van de telefoon. Het is dus niet meer nodig om tijdrovende formulieren in te vullen met uw adres- en betaalgegevens.

Bij het online winkelen (met Safari) vereist Apple Pay minstens een iPhone 6 of recenter, een iPhone SE, een iPad Pro, een iPad van de 5e generatie (of latere versies), een iPad Air 2 of een iPad Mini 3.

Wat veiligheid en privacy betreft: de nummers van de debet- of kredietkaart worden nooit opgeslagen, noch op het toestel noch op de servers van Apple. In plaats daarvan wordt er een uniek toestelnummer aangemaakt, versleuteld en bewaard in het beveiligd element van uw toestel. Elke transactie wordt dus geautoriseerd met behulp van een unieke dynamische code.

"Wij zijn blij dat wij de bankervaring van onze klanten in België kunnen vereenvoudigen door Apple Pay toe te voegen", verheugt Valentin Stalf zich, oprichter en CEO van N26.

De mobiele bank N26, die in 2014 opgericht werd door Valentin Stalf en Maximilian Tayenthal, en meer dan 1000 mensen tewerkstelt, telt vandaag meer dan 2,5 miljoen klanten verspreid over 24 markten in Europa. Zij beheert meer dan een miljard dollar.

Back to top button
Close
Close