Pasha Parking: start-up van het jaar op Digital First

Op de beurs Digital First heeft Digimedia aan drie start-ups de volgende prijzen uitgereikt: "Best Startup of the Year 2019", "Most Disruptive Startup" en "Most Social Conscious Startup". Was u niet aanwezig op de beurs, maak dan snel kennis met de drie laureaten…

post-image-3

Ook dit jaar heeft het Startup Lab, de zone die op de beurzen Digital First & Smart Company speciaal gewijd was aan start-ups, gezorgd voor een klassement van de meest veelbelovende jonge bedrijven van ons land, en zelfs in het buitenland. De uitreiking van de Startup Lab Awards, die kon rekenen op de steun van startups.be, was de gelegenheid om uitzonderlijke parcours te belichten van mannen en vrouwen die de motor zijn van de Belgische groei.

De ceremonie werd geopend door Mr. Clerfayt, Minister van de regering van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, belast met Tewerkstelling en Professionele opleiding, Digitale Transitie. Hij overhandigde de prijs van Start-up van het Jaar 2019 aan Pasha Parking!

De andere prijzen werden uitgereikt door Emilie Fockedey, namens Digital Wallonia, hoofdsponsor van Startup Lab, en door Julie De Bergeyck, Communications Director van Digital4Development. De awards waren ook een mooie gelegenheid voor Laurent Hublet, CEO van BeCentral, om het woord te nemen.

De laureaten van editie 2019 van Startup Lab Awards zijn:

Startup of the Year: Pasha Parking
Een vrije plek voor uw garage verhuren: dat is het principe van Pasha! Eigenlijk verhuurt Pasha geen parkeerplaats, maar een met het internet verbonden bordje, dat uit een scherm bestaat. Voor 2,5 euro per maand ontvangt de eigenaar dit bord, dat hij dan op zijn garage kan plakken, om die onder te verhuren aan de automobilist die op zoek is naar een plek voor zijn wagen.

Most Social Conscious Startup: Giveactions
Via een app en een website worden drie soorten spelers met elkaar in contact gebracht: groene en sociale bedrijven, door de oprichters geselecteerd, geëngageerde gebruikers - de internauten, en verenigingen. Elke dag kunnen de internauten video`s van deze bedrijven ontdekken en zo geld te verdienen en concrete projecten van Belgische verenigingen financieel te ondersteunen.

Most Disruptive Startup: Dataroots
Dataroots, een artificial intelligence kenniscentrum, helpt zijn klanten om het voortouw te nemen dankzij de kracht van data.

 

 

Back to top button
Close
Close