Op zijn 5G-leverancier is het nog wachten, maar zijn divident kan Telenet al bevestigen

De operator bevestigt zijn ambitie om zijn dividend naar 2,75 euro bruto te brengen, nu het zijn prognoses bereikt heeft.  Telenet zou binnenkort de naam bekendmaken van zijn 5G-leverancier.

post-image-3

Terwijl Proximus en Orange al maanden geleden aangekondigd hebben wie hun partner wordt voor de uitrol van 5G, heeft Telenet dat nog niet gedaan. De Vlaamse operator, die momenteel nog onder contract zit met het Chinese ZTE, zou binnenkort de aankondiging moeten doen.

Ter gelegenheid van de jaarresultaten van de groep heeft John Porter, CEO van Telenet, verduidelijkt dat de aankondiging in de volgende weken zou volgen, maar hij gaf geen verder detail. Begin deze week bevestigde Ericssons dat de onderhandelingen met de operator goed verliepen, maar het bevestigde geen akkoord.

Doelstellingen bereikt
Op financieel gebied had Telenet zijn investeerders in oktober een positief gevoel gegeven, na een bevredigende balans. Na de eerste solide negen maanden had de operator zelfs een deel van zijn ambitie voor het jaar naar boven bijgesteld. Telenet had ook van de gelegenheid geprofiteerd om een stijging aan te bieden van het dividend per aandeel tot 2,75 euro, dit tot grote vreugde van de aandeelhouders.

Vandaag, bijna vier maanden later, kan men vaststellen dat John Porter en zijn financiële adviseurs gelijk hadden om hun ambities bij te stellen. De jaarresultaten van de groep zijn inderdaad zoals verwacht werd.

Op commercieel gebied eindigt Telenet het jaar met zijn beste trimester sinds het laatste trimester 2015, met meer dan 10.600 bijkomende breedbandklanten. "Alle voorspelde financiële cijfers voor het boekjaar 2020 werden behaald, aangezien sommige segmenten van ons bedrijf de impact van de Covid-19-pandemie goed doorstaan hebben", aldus de operator. Ondanks de pandemie rondt Telenet het jaar af met een stabiel jaarinkomen van 2,575 miljard euro en een nettowinst die 44% steeg tot 338,5 miljoen euro.

Back to top button
Close
Close