Connect with us
woman-sunglasses

Web development

Promius: model voor outsourcing van webprojecten

Promius: model voor outsourcing van webprojecten

Het Belgische Promius, een bedrijf dat zich specialiseert in de outsourcing van web development projecten, laat weten dat het een ‘tool’ aanbiedt voor bedrijven die willen weten hoeveel het outsourcen van zo een webproject kost.

Het gaat eigenlijk om een simpele module waarmee je op basis van een aantal basisparameters van je project een bedrag krijgt geserveerd, maar natuurlijk moet je dan die parameters (hoeveel dagen werk bijvoorbeeld) wel kennen.

De bezoeker heeft daarbij de keuze uit de verschillende standaardtalen waarmee Promius werkt (ASP en PHP voor de dynamische webpagina’s, MS SQL Server en MySQL voor de databanken) en andere ontwikkelingsomgevingen maar in dat laatste geval duurt het 48 uur voor de aanvrager een antwoord krijgt.

Promius.be laat verder weten dat het de komende maanden zijn verkoopnetwerk fors wil uitbreiden in de Benelux. In de VS sloot het bedrijf dan weer een samenwerkingsakkoord met een lokale verkoopsorganisatie.

Wie aan outsourcing van webprojecten denkt, denkt meestal aan Oost-Europa en Azië. En ook bij Promius is dat zo: het projectbeheer gebeurt in ons land, de ontwikkeling zelf in Oekraïne. 

Promius is niet de eerste met een gelijkaardig model. Ook andere webbouwers kijken steeds meer naar een model waarbij het hele projectbeheer en de adviserende diensten lokaal gebeuren terwijl voor de ontwikkeling van het project beroep wordt gedaan op buitenlandse developers. De eindklant heeft zelden voordeel om rechtstreeks met zo een buitenlandse partij te werken tenzij hij over de nodige kritische massa werk en interne ressources beschikt om een naadloze link te leggen met de buitenlandse ontwikkelingsteams.

www.promius.be

Click to comment
Beelance Forum Digital Summer School

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top