Fintech Isabel Group wordt aandeelhouder bij Doccle

Telenet, de belangrijkste aandeelhouder van Doccle, heeft 50% van zijn aandelen verkocht aan Isabel Group. De twee aandeelhouders zullen voortaan het belangrijkste administratieplatform van België ondersteunen bij haar nieuwe ontwikkelingsfase.

post-image-3

Doccle, dat in 2014 opgericht werd, wil immers een digitale bewaarplaats voor documenten en data worden. Bij Doccle kunnen gebruikers nu al hun administratieve documenten ontvangen, bewerken en bewaren, en nu wil Doccle dit combineren met de archivering, het filteren en raadplegen van documenten, terwijl het ook nieuwe functies voor betalingen wil ontwikkelen.

Dit project maakt veel kans op slagen, vermits Isabel Group, dat ook eigenaar is van Zoomit, zijn strategie oriënteert naar het verder digitaliseren van betalingen, de administratie en het beheer van documenten. Bovendien gaat deze instap in het kapitaal gepaard met een nieuwe financiële steun. De twee aandeelhouders kondigen namelijk voor de volgende jaren een investering van 5 miljoen euro aan.

Doccle zal zijn activiteiten verderzetten vanuit zijn zetel in Leuven. Deze overname door Telenet en Isabel Group heeft bovendien geen invloed op het personeel, noch de akkoorden die afgesloten werden met organisaties die gebruik maken van het platform.

Back to top button
Close
Close