Digitale profielen vervrouwelijken in België

België is de kampioen van Europa op dat domein. Het aantal vrouwen die een functie hebben als programmeur, ontwikkelaar of UX-expert, is in ons land met 10% gestegen. Bij Wolters Kluwer is bijna één IT-specialist op drie een vrouw.

post-image-3

Het aantal functies die uitgeoefend worden door vrouwelijke specialisten in IT-technologieën stijgt voortdurend in België.

De laatste cijfers van Eurostat tonen aan dat het aantal vrouwen die een functie uitoefenen als programmeur, ontwikkelaar of UX-specialist in 2020 gestegen is met 10% tegenover het jaar tevoren.
In 2019 werd in 17,9% van de gevallen deze rol vervuld door een vrouw, in 2020 is dat aandeel gestegen naar 19,6%.

Volgens de barometer van Eurostat hebben in de Europese Unie meer dan 1,3 miljoen personen gekozen voor opleidingen in informatie- en communicatietechnologieën.

Van de lidstaten onderscheidt België zich duidelijk van de massa vermits 37% van de ICT-studenten vrouwen zijn.
Het aandeel studenten in informaticatechnologieën (ICT master) was eveneens bijna een derde in Roemenië (32%), Bulgarije (35%), Griekenland en Zweden (30%). In Letland is bijna de helft (47%) van de ICT-doctoraatstudenten een vrouw, op de voet gevolgd door Kroatië (43%).

Ondanks deze stijging zijn het nog altijd hoofdzakelijk mannen (4 op 5) die deze functie uitoefenen in België. Sommige bedrijven zoals Wolters Kluwer doen het beter dan het Belgische gemiddelde, vermits daar bijna één ICT-specialist op drie een vrouw is.

Back to top button
Close
Close