De overname van Twitter: beleggers jagen op de blauwe vogel

Een mogelijke overname van het bekende sociale netwerk Twitter wekt de nieuwsgierigheid van meerdere beleggers. Verschillende kandidaten tonen belangstelling, waaronder Elon Musk, die er alles voor over heeft om een belang in Twitter te verwerven.

post-image-3

Nadat hij 9%  van de aandelen van het bedrijf van Jack Dorsey in handen kreeg, richt Elon Musk  zijn pijlen op het sociale netwerk twitter met een aanbod van 43 miljard dollar.

Een aanbod dat verschillende financiële spelers laat reageren, waaronder Apollo Global Management, een van de grootste bedrijven op het gebied van acquisities en overnames van bedrijven. Apollo zegt bereid te zijn om het aanbod te steunen van Elon Musk  en van elke andere kandidaat om de overname van Twitter te bekomen.

Ondanks het enthousiasme van Apollo zal het aanbod van Elon Musk hoogstwaarschijnlijk afgewezen worden door Twitter. Dat heeft een juridisch manoeuvre uitgevoerd om Elon Musk af te raden om zijn participatie te verhogen.

Als de baas van Tesla 15% van Twitter zou verwerven, dan zouden alle aandeelhouders gereduceerde aandelen kunnen kopen. Een situatie die zijn participatie duurder zou maken bij de aankoop van het sociale netwerk.

Zelfs al zijn de kansen gering, de beleggers zijn tot alles bereid om het netwerk met de blauwe vogel in handen te krijgen.

Back to top button
Close
Close