Het Twitter-algoritme onthuld aan het grote publiek

Het bekende sociaal netwerk heeft zijn hele algoritme openbaar gemaakt. Volgens de nieuwe baas ervan, Elon Musk, gebeurde dit in het kader van een “transparantie" operatie, maar ook om eventuele fouten te ontdekken en te verbeteren.

post-image-3

Sinds 30 maart kan men het Twitter-algoritme publiek terugvinden. De beslissing hiertoe kwam van Elon Musk, de nieuwe baas van het sociale netwerk, in de optiek om transparantie te tonen tegenover de gebruikers van het platform.

Het gepubliceerde algoritme onthult vier soorten gebruikers: democraten, republikeinen, intensieve gebruikers en Elon Musk. Die laatste categorie zou dus voorbehouden zijn voor de baas van het sociaal netwerk, evenals verschillende beroemdheden om hun postings meer zichtbaarheid te geven. Volgens L’Usine Digitale hebben de ingenieurs van het bedrijf gezegd dat zij deze verschillende categorieën enkel hanteren voor statistieken.

Analyseert men het algoritme, dan kan men ook bemerken dat Twitter tracht de spamberichten voor cryptomunten te beperken en dat de betalende abonnees van het platform veel meer zichtbaarheid krijgen.

Back to top button
Close
Close