Liège-based startup Myocène raises 2M€

MYOCENE is een Luikse start-up die een apparaat heeft ontwikkeld voor de objectivering en meting van spiervermoeidheid. Deze innovatie, bestemd voor topsporters, betekent een ware revolutie voor de sportwereld.

post-image-3

Ondanks het grote probleem van spiervermoeidheid en de talrijke wetenschappelijke studies over dit onderwerp, was er tot nu toe geen manier om dit objectief, nauwkeurig en snel te meten. MYOCÈNE is snel en gemakkelijk te gebruiken, zowel binnen als buiten. Het apparaat berekent in twee minuten de exacte waarde van de spiervermoeidheidsindex door middel van kunstmatige intelligentie dankzij een speciaal algoritme ("MYO-AI") uit de zeer nauwkeurige metingen van een specifieke sensor ("MYO-SENSOR") en een zeer nauwkeurige regeling van de spiercontractie ("MYO-CONTROLLER").

"Sinds de presentatie in de herfst van 2021 met John-John Dohmen", zegt Jean-Yves Mignolet, CEO, "hebben meer dan dertig clubs van topsporters onze 'Myocene' kunnen testen. Vierhonderdvijftig atleten hebben het gebruikt tijdens hun trainingen en er zijn ongeveer zesduizend metingen verricht, waardoor we ons apparaat hebben kunnen verfijnen en de protocollen voor het gebruik ervan hebben kunnen verbeteren, terwijl we de uitstekende betrouwbaarheid van de verzamelde gegevens hebben kunnen bevestigen."

De fondsenwerving van 2 miljoen euro die het Waalse bedrijf net heeft afgerond met WE (Wallonie Entreprendre), Noshaq ende historische founders, deels in kapitaal en deels in een converteerbare lening, zal worden gebruikt om het "Go to Market product" voor te bereiden; met andere woorden, om een apparaat te ontwerpen dat klaar is voor industrialisatie en voldoet aan de verwachtingen van de markt.

“Het Myocene-apparaat betekent een grondige verandering op het gebied van de controle van topsporters," voegt Dr. Pierre Rigaux, voorzitter en oprichter, eraan toe. Dankzij de tests van het afgelopen jaar hebben we onze technologie bekend kunnen maken en dankzij de erkende betrouwbaarheid van ons eerste prototype kunnen we de industrialisatie ervan met vertrouwen tegemoet zien. De fondsenwerving van 2 miljoen euro die we net hebben afgerond in een moeilijke context voor dit soort operaties, stemt ons des te meer tevreden omdat we Myocene medio 2024 op de markt willen brengen, een commercialisering waarvan we nu de hoogste verwachtingen hebben", besluit hij.

Back to top button
Close
Close