HR-Tech Shyfter haalt 1,1 miljoen euro op

Shyfter, de HR-Tech startup die een digitale oplossing biedt voor personeelsplanning en HR, heeft zojuist een fondsenwerving van 1,1 miljoen euro afgerond bij zijn investeerders.

post-image-3

Shyfter.co, opgericht in 2019 door een team van HR- en technologie-experts, heeft een SaaS-platform (Software as a Service) ontwikkeld dat variabele en flexibele personeelsplanning digitaliseert.

Door een hele reeks essentiële functionaliteiten te integreren, zoals de automatisatie Dimona aangiften en het genereren van arbeidscontracten, de integratie van wettelijke beperkingen of het opstellen van loonstroken in samenwerking met sociale secretariaten stelt Shyfter kleine en middelgrote bedrijven in staat hun HR-processen en werktijden op een efficiënte en kosteneffectieve manier te optimaliseren.

Een enorme tractie en nu al een groot succes op de Belgische markt

In iets meer dan 3 jaar tijd hebben meer dan 1.000 klanten, waarvan 85% in België, gebruik gemaakt van de planningsoplossing. De agenda's van meer dan 35.000 medewerkers, studenten of uitzendkrachten worden dagelijks vloeiend en ultra-ergonomisch beheerd.

"De tractie die we alleen al in België hebben is enorm, er is nog zoveel te doen. We merken dat bedrijven echt in een fase van digitale transitie zitten, vooral op het gebied van planning en HR, het echt is een bewustwording", zegt Lionel Hermans, co-founder en CEO van Shyfter.

Met een lage terugloop en een aanzienlijke werving van nieuwe klanten, met name door de oprichting en ontwikkeling van strategische partnerschappen (sociale secretariaten, key players...), heeft Shyfter sinds 2019 elk jaar zijn klantenbestand en zijn omzet verdrievoudigd.

Internationale expansie, met Frankrijk in het vizier...

Shyfter kijkt al naar andere markten en met 15% Franse klanten is het logisch dat Frankrijk dit jaar in het vizier staat. Andere Europese landen staan al gepland voor 2024 en 2025. "Onze oplossing past zich vrij gemakkelijk aan lokale regels en beperkingen, waardoor we vrij snel kunnen uitbreiden en implementeren in andere markten. We zijn bezig met het opbouwen van echte distributienetwerken met lokale partijen waardoor we de opstarttijd voor nieuwe markten versnellen en onze jaarlijkse groei met 3 cijfers kunnen voortzetten", zegt Lionel Hermans, co-founder en CEO.

Geavanceerde technologie en onderscheiding

Het platform onderscheidt zich door zijn moderne look & feel. Het biedt een aanzienlijk voordeel ten opzichte van concurrenten in de markt. Naast planning biedt Shyfter ook zeer intuïtieve en eenvoudige oplossingen voor tijdregistratie.

Dankzij deze aanpak besparen klanten maandelijks tientallen uren werk, waardoor ze meer tijd kunnen besteden aan hun kernactiviteiten.In samenwerking met onderzoekscentra integreert Shyfter.co geleidelijk kunstmatige intelligentie in zijn oplossing om geautomatiseerde planningen te genereren, rekening houdend met ziektepercentage, productiviteit, ziekteverzuim en flexibiliteit van de werknemers.

Na maanden van ontwikkeling, zijn we klaar om vanaf mei de interimsector en arbeidskrachten met vaste werkuren te veroveren. "Deze twee nieuwe branches bieden ons zeer goede vooruitzichten op het gebied van klantenwerving en omzet. Er is echt een gebrek aan HR-tools aangepast aan bedrijven van 25 tot 100 personen dat we snel willen invullen", verduidelijkt Vincent Baille, co-founder en Business Development Manager.

Gebruik van ingezamelde fondsen

De 1,1 miljoen euro die SambrInvest en Mike Vandenhooft hebben geïnvesteerd, zal worden gebruikt om een gezonde groei te waarborgen, met name door het personeelsbestand op alle niveaus te versterken. De doelstellingen van de start-up zijn duidelijk en ambitieus: 1,5 miljoen euro aan jaarlijkse terugkerende inkomsten bereiken, zich internationaal ontwikkelen en tegen eind 2023 break-even draaien met behoud van de sterke groei.

"We zijn ervan overtuigd dat klantgerichtheid, technologie en de ergonomische aanpak van Shyfter.co de sleutels zijn tot het succes. We zijn er trots op deze start-up te ondersteunen bij zijn verovering van de internationale markt" voegt Mike Vandenhooft, co-founder van Newpharma en nu Business Angel & VC Investor, toe.

Tegen 2025 is Shyfter.co van plan het huidige personeelsbestand te verdrievoudigen. Het bedrijf zal zich blijven richten op het ultra-ergonomische ontwerp en de functionaliteiten van het platform om het beheer van personeelsroosters voor zijn klanten gemakkelijker te maken.

Back to top button
Close
Close