Europeum: de toekomst van digitale opslag in België

Een nieuwe infrastructuur die op de blockchain-technologie gebaseerd is en data bewaart in de vorm van blokken, zou binnenkort het levenslicht zien in Brussel. De Belgische Staatssecretaris voor de Digitalisering wil dit soort structuur implementeren om een beveiligde ruimte te creëren voor het bewaren van gedigitaliseerde documenten.

post-image-3

Mathieu Michel wil, samen met andere lidstaten, samenwerken aan de oprichting van een nieuwe digitale entiteit, Europeum benoemd. Dit innovatieve project wil een gemeenschappelijk platform bieden voor digitale gegevens van de Europese burgers, met om te beginnen een uitrol in Brussel, gevolgd door een uitbreiding naar andere Europese landen.

Volgens L’Echo zal deze structuur, die vergelijkbaar is met een digitaal register, het mogelijk maken om administratieve gegevens te bewaren en authenticeren, zoals het rijbewijs, paspoorten, enz. Zo kunnen belangrijke documenten van Europese burgers gecentraliseerd worden in hun "digitale portefeuille”.

L’Echo meldt ook dat Europeum over een budget van een miljoen euro zal kunnen beschikken, verdeeld over de verschillende landen die willen deelnemen aan het project.


 

Back to top button
Close
Close