Sports-Tech scale-up Raw Stadia haalt 1,5M€ op om zijn internationale groei te versnellen

Raw Stadia, het toonaangevende Belgische sporttechnologiebedrijf, sloot net een kapitaalronde van 1,5 miljoen euro af om zijn internationale groei te versnellen van zijn speerpunt technologie die de impact van het sportveld op de prestatie van de atleet meet en optimaliseert. Een nieuwe financieringsronde met een groep investeerders, waaronder LRM, Noshaq en LeanSquare, maar ook voetbalicoon Jan Vertonghen en ondernemer Bart Claes, CEO van JBC.

post-image-3
Raw Stadia, opgericht in 2018 door de Limburger Jan Stryckers en de Brit Reece Watson, voorziet professionele sportteams van geavanceerde technologie om de impact van hun speelvelden op de prestaties van atleten te monitoren en te verbeteren. Het bedrijf ging al in zee met indrukwekkende klanten zoals onder andere Arsenal FC, Liverpool FC, Tottenham Hotspur FC, RB Leipzig, FC Porto, Inter Milan, KRC Genk, Federaties zoals de KBVB, de KNVB en UEFA.

Jan Vertonghen, strategische ondersteuning

Een van de opvallende investeerders in deze ronde is Jan Vertonghen, Rode Duivel met meer dan 150 caps een van België's meest gerespecteerde voetballers. “Ik ben enorm onder de indruk van de technologie van Raw Stadia, die het potentieel heeft om de sportwereld integraal te veranderen. Als investeerder kijk ik uit naar de verdere groei van dit bedrijf en de positieve impact die het zal hebben op de sportprestaties van atleten" aldus een enthousiaste Jan Vertonghen.

"Elke investeerder die toetreedt voegt een dimensie toe aan het expansieverhaal van Raw Stadia. Deze kapitaalinjectie laat ons toe om ons klantenbestand uit te breiden en onze technologie in nieuwe markten te introduceren, vooral in de Verenigde Staten. We ambiëren nog altijd om atleten en sportteams wereldwijd te ondersteunen bij het verbeteren van hun sportprestaties. De combinatie van investeringskracht en een groeiend klantenbestand versterkt onze positie als vooraanstaande speler in de sport technologie-industrie", zegt Jan Stryckers, CEO en oprichter van Raw Stadia.

Ook de National Football League lonkt

Met deze nieuwe financiering zal Raw Stadia zich concentreren op het uitbreiden van zijn klantenportfolio en het betreden van de Amerikaanse markt. Het bedrijf is van plan om zijn technologie toe te passen op verschillende sporten, waaronder cricket, rugby, paardensport en american football. Net voor dat laatste is er verregaande interesse om de impact van het speelveld op de performance van atleten in kaart te brengen. “Als een enorme fan en kenner van de National Football League, alsook zijn doorgedreven kennis van bedrijfsvoering zijn wij heel blij om Bart Claes te mogen verwelkomen als investeerder. Bart is er rotsvast van overtuigd dat het aanwenden van data en technologie het risico op zware blessures in de topsport kan verminderen” zegt Jan Stryckers.

Uitbreiding team

Om de voortdurende commerciële groei te ondersteunen, heeft Raw Stadia het team uitgebreid met twee sterke profielen, nl. Thomas Vander Auwermeulen als COO en Tristan Selis als commerciële lead. Er wordt ook extra ingezet op operaties en marketing om de internationale activiteiten te ondersteunen. “Ik ben dan ook heel tevreden dat deze nieuwe investering de groei en verdere professionalisering van ons team mogelijk maakt” verklaart Jan Stryckers.
Back to top button
Close
Close