Thierry Geerts legt zijn functies neer bij Google

Een mijlpaal voor Google Belux. De huidige verkoopdirecteur, Tom De Block, neemt de leiding over. Thierry Geerts neemt afscheid van zijn post, maar behoudt zijn petje als business angel.

post-image-3

Tom De Block wordt de nieuwe CEO van Google België en Luxemburg. Hij volgt Thierry Geerts op die het bedrijf verlaat nadat hij  12 jaar aan het hoofd ervan stond. Het doorgeven van de fakkel is voorzien voor 31 maart.

12,5 jaar bij een technologiebedrijf is uitzonderlijk. Ik heb in totaal 50 trimesters doorgebracht bij Google, wat bijna gelijk staat aan 50 jaar, want elk trimester is intens”, verklaart Thierry Geerts. Voor hem is het moment gekomen om de fakkel door te geven. “Ik was dat al 4-5 jaar geleden van plan, maar toen kwam de pandemie. Vandaag neem ik afscheid in schoonheid.”

De balans
Onder leiding van Thierry Geerts kende Google Belux een opmerkelijke expansie; het telt momenteel meer dan 500 werknemers en ondersteunt een groot aantal Belgische bedrijven. In het laatste decennium heeft Google meer dan 3 miljard euro geïnvesteerd in zijn datacenter in Saint-Ghislain, en in 2021 kondigde het zijn project aan om een terrein te verwerven in de Ecopôle nabij Charleroi, om daar eventueel een tweede datacenter te bouwen.

Thierry heeft echt bijgedragen aan de positionering van Google in België. Hij was zeer actief betrokken bij de geslaagde digitale transities van de Belgische en Luxemburgse economieën, en toonde hiermee dat Google een echte partner is voor nationale ecosystemen en een verantwoordelijke speler bij de digitale transformatie”, aldus Peter Friis, VP van Google Noord-Europa.

Business angel
De voormalige CEO behoudt echter zijn rol als ondernemer, door actief te blijven in 10 bedrijven en te investeren in het Wintercircus-project in Gent, met de bedoeling deze emblematische site om te vormen tot een zenuwcentrum van de Gentse technologiescène.

Tom De Block van zijn kant is geen onbekende in het Google-team: hij is er al bijna 10 jaar werkzaam en momenteel verantwoordelijk voor de verkoop voor de Belux. Zijn opdracht ligt in de lijn van de erfenis van zijn voorganger, namelijk een vertrouwd partnerschap behouden om de digitale opportuniteiten zo goed mogelijk te benutten.

Back to top button
Close
Close